Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kapela v Paříži unikla palbě teroristů ISIS a má jasno: Chceme zpět do Bataclanu

Autor: ČTK, mb - 
26. listopadu 2015
11:01

V Paříži sledovali teroristický útok přímo z koncertního pódia a teď poskytli první velký rozhovor. Členové kapely Eagles of Death Metal chtějí znovu vystoupit v pařížské koncertní síni Bataclan. Na koncert amerických rockerů 13. listopadu vtrhli tři stoupenci ISIS a zabili 89 lidí. Celkem si pařížské atentáty vyžádaly 130 obětí na životech a více než 350 zraněných.

„Chci, abychom byli první skupina, která v Bataclanu bude hrát, až se znovu otevře,“ uvedl jeden ze zakladatelů skupiny Jesse Hughes. „Naši přátelé tam přišli, aby viděli rock'n'roll, a zemřeli. Já tam chci jít a žít,“ uvedl.

Video Video z klubu Bataclan, ve kterém zaznívají první výstřely. - YouTube
Video se připravuje ...

Hughes a další člen kapely, který byl na místě v době útoku, bubeník Julian Dorio popsali v rozhovoru také řádění teroristů v koncertní síni Bataclan.

„Viděl jsem vepředu dva chlápky a byla to asi nejhorší věc, co jsem kdy viděl. Bez ustání stříleli do diváků,“ uvedl Dorio.

Hughes se prý s jedním z útočníků dokonce setkal tváří v tvář, podařilo se mu ale vyváznout bez zranění. Důvodem, proč v Bataclanu tolik lidí zahynulo, je podle něj mimo jiné to, že „spousta lidí nechtěla opustit své přátele“.

Video Teroristé varují klub Bataclan před útoky! - YouTube
Video se připravuje ...

Všichni členové kapely, známé také pod zkratkou EODM, masakr v síni Bataclan přežili, zahynul ale šestatřicetiletý Brit Nick Alexander, který prodával její propagační předměty. Teroristé zabili také tři zástupce jejich hudebního vydavatelství.

 

Zobrazit celou diskusi