Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Pařížský terorista Abaaoud plánoval před smrtí další útok, chtěl se odpálit ve čtvrti La Défence

Autor: ČTK, haj - 
24. listopadu 2015
20:59

Údajný strůjce atentátů z 13. listopadu v Paříži Abdelhamid Abaaoud byl podle vyšetřovatelů v době útoků v klubu Bataclan. Prozradila ho data z mobilního telefonu. Zjistilo se také, že prý o necelý týden později chystal sebevražedný atentát.

Abaaoud se plánoval 18. či 19. listopadu odpálit s trhavinou v pařížské obchodní čtvrti La Défence, řekl na úterní tiskové konferenci pařížský prokurátor François Molins. Tento plán belgicko-marockému džihádistovi ale naštěstí nevyšel.

Zabit byl spolu s dalšími dvěma teroristy při policejním zátahu na pařížském předměstí Saint-Denis, kde se po atentátech ukrývali. Ubytoval je Jawad Bendaoud, který nyní bude stíhán, protože prý o hrůzných činech trojice musel něco vědět. Bendaoud to popírá.

Vyšetření mobilních dat z Abaaoudova telefonu ukázalo, že se rozhodně v osudný večer 13. listopadu vyskytoval v hudebním klubu Bataclan, a později se dokonce „vracel na místa činu“ u kaváren a restaurací, kde zemřelo 130 lidí a zraněno bylo 350 osob.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

charles009 ( 25. listopadu 2015 08:21 )

bohuzel tyhle ....se muzou pokazit az ve druhe,treti generaci v Evrope....

rumungro ( 24. listopadu 2015 22:40 )

Pokud ucim to,ze je dobre nekoho zabit,tak sem obycejny zbabely pokrytec,protoze o tom pouze snim,ale pritom se bojim nasledku.

rumungro ( 24. listopadu 2015 22:31 )

Je to nejen o jeho vychove.Je to taky o vlivu kultury,ze ktere pochazi jeho predci a kterou mu predavali jeho rodice.U nas jsou penezite trestani za zanedbani skolni vyuky,-jaky trest by pak mel nasledovat,bez vyjimky pro vsechny rodice, za vychovu vraha?Mam za to,ze ten nejvyssi.

Zobrazit celou diskusi