Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Maria (†15) seděla přímo na bombě! Letadlo odpálila výbušnina o síle kilogramu TNT

Autor: shp - 
23. listopadu 2015
18:58

Byla to mladá krásná dívka, která se pomalu měnila v ženu. Dospělosti se ale Ruska Maria Ivleva (†15) nedožila, osudnou se jí stala dovolená v egyptském letovisku Šarm aš-Šajch. Letadlo, v němž se vracela domů, odpálili teroristé. Maria zemřela ihned v oblacích. Seděla totiž na sedadle, pod nímž byla podle vyšetřovatelů umístěna výbušnina.

Vyšetřovatelé a experti z tajných služeb dokázali lokalizovat, pod které sedadlo umístili teroristé bombu, která zničila Airbus A321,“ informovala proruská média. Zkázu letadla nepřežil 31. října nikdo z 224 lidí na palubě.

Ve speciální zprávě vyšetřovatelů je uvedeno, že Maria seděla na sedadle 30A. A právě pod tímto sedadlem, nebo pod zadním 31A byla bomba umístěna. Přímo za Marií na tomto sedadle seděla Naděžda Bašakova (†77). Obě ženy zemřely okamžitě po výbuchu.

S Naděždou zemřela i její dcera, která s ní cestovala do Egypta. Zkáza ruského airbusu je dosud předmětem vyšetřování, ale zatímco zpočátku byla za příčinu označována exploze motoru, nyní se už téměř všichni vyšetřovatelé přiklánějí k tomu, že letadlo odpálili radikálové.

Bomba měla sílu ekvivalentu jednoho kila TNT a po explozi zasáhla řady až do čísla 27, dozadu pak také do čísla 32,“ stojí ve zprávě. „Experti, kteří analyzovali část bomby a těla, se shodli, že všichni, kdo byli při výbuchu v okolí, zahynuli najednou,“ uvádí se v ní dále.

cubak ( 30. listopadu 2015 15:30 )

Vážení, tak si myslím, že ten TUBA 24 bude asi nějakej pitomeček, počkám odkiál zaperlí. Stejně asi bez takovýchto by to nebolo ono.

lunatic ( 24. listopadu 2015 11:38 )

Přesně lokalizovat kde kdo seděl by zřejmě mělo pragmatický smysl,kdyby alespoň někdo přežil-jaký je rozdíl,/v tomto případě/,když někdo laškoval s letuškou,byl např.na WC,anebo si poručil koňak? Pardon-v podobném typu letadla jej zřejmě ani standartně nepodávají;zkrátka kde a kdo seděl není podstatná info-podstatný je poměr počtu obětí a přeživších ... a ten vyznívá dosti nelichotivě

andilek_smrti ( 24. listopadu 2015 05:54 )

Dobře jim tak...

cubak ( 23. listopadu 2015 22:39 )

vážení až na vyjímky máte všichní pravdu a i když také nemám přímou linku do Ruska, tak tenhle scénář je už tak obehranej, že to trkne i úplného trotla - na místě se vždy najdou pasy, nikdo z teroristů nepřežije, aby minimálně řekl kdo to zaplatil a v naší demokracii se mu dostalo spravedlivého soudu, vždy to nějaký nebojsa nafilmuje a po činu má policie najednou všechny potřebné údaje, co vedou k vyřešení, ale musí to být až po akci, kdy skutečně v téhle vysoké hře států umírají skuteční obyčejní lidé, ale nad čím se pozastavuji je názor " proč ONI " patrně asi myšleno Frantíky, nejdou seřezat svoji vládu a já se Vás milí besedníci ptám, kdy se u nás od kecání přejde k činům a až to nastane, dáte mi vědět ? budu tu do 100 let. Stejně tam, jako tady,jedna verbež už jim ani tohle psaní nevadí pořád dokola, jak u blbejch na dvorku. zakončím ruským příslovím - dobro musí mít pěsti

tuba24 ( 23. listopadu 2015 21:51 )

vies ako sa vysiela nudzovy signal? Na radio konzoli na transponderi navolis otocnym potenciometrom kod 7700. Uz ta vidim ako lietadlo pada a ty sa series s nejakym gombikom

Zobrazit celou diskusi