Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C

Indovi roste srdce mimo hrudník: Zabít ho může i zakopnutí

Autor: lm - 
29. října 2015
18:12

Arpit Gohil (18) se narodil se vzácnou vadou. Mladému Indovi narostlo srdce mimo hrudní koš. Životně důležitý orgán mu kryje pouze tenká vrstva kůže a sebemenší náraz ho může zabít.

Arpit Gohil se narodil s vzácnou srdeční vadou zvanou ectopia cordis. Mladý Ind má navíc tu nejvážnější formu. Jeho srdce je umístěno mimo hrudní koš a kryje ho jen tenká vrstva kůže, což znamená, že i sebemenší náraz či pád pro něj může být smrtelný. Doktoři mu proto nedávali moc šancí na život.

Jenže mladík nakonec všechny překvapil. Arpit totiž oslavil 18. narozeniny a podle svých slov si užil docela normální dětství. Doktoři jeho případ označili za zázrak medicíny.

"Nemám žádné problémy, naučil jsem se s tím žít," přiznal mladý Ind deníku Daily Bhaskar. "Mohu dělat vše, co dělají obyčejní lidé. Ani farmařina pro mě není žádná obtíž, ať už obdělávání půdy, řízení traktoru nebo jízda na kole," dodal.

Kvůli vzácné vadě Arpitovi ale nefunguje část bránice, což znamená, že některé nemoci jako např. zápal plic mu mohou mnohem více ublížit. Doktoři se navíc stále obávají, že si srdce poškodí při práci. "Snaží se své srdce ochraňovat, ale vzhledem k tomu, že pracuje na farmě, tak není 100% v bezpečí," vysvětlil indický kardiolog Sanjeeth Peter. Arpit proto uvažuje, že podstoupí operaci, která by mu srdce umístila tam, kde má být.

y1xcvbnm ( 29. října 2015 19:51 )

Spíš to vypadá že mu tam roste penis než srdce.

pandabalika ( 29. října 2015 19:40 )

Jeden by myslel že mu roste nos, pták a možná tam má granát.

a-z- ( 29. října 2015 19:04 )

A já jsem znal Inda, kterej když ho vyndá, tak ještě dvě hodiny bryndá.

Zobrazit celou diskusi