Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Ženáč vyrazil za milenkou v burce: Sebrala ho policie kvůli podezření, že jde o sebevražedného útočníka

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek  (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: ČTK - 
9. listopadu 2015
07:26

Obyvatelé severovýchodní turecké provincie Ordu zalarmovali o víkendu policii s tím, že narazili na podezřelého, nejspíš sebevražedného atentátníka. Skrýval se pod burkou, tedy ženským muslimským oděvem, napsala agentura Dogan. Jak se ale ukázalo, o teroristu nešlo. Muž se převlékl jen kvůli tomu, aby se potají setkal s milenkou, na kterou narazil na internetové seznamce.

Pozorní obyvatelé černomořské provincie si všimli, že „žena“, která telefonovala na autobusové zastávce, má na nohou mužské boty, což se jim zdálo podezřelé. Na místo ihned dorazili policisté a zahalená osoba se musela zbavit svého přestrojení.

Muž měl na sobě černý oděv a nikáb, tedy závoj zakrývající obličej mimo očí. Úřady ho prý zadržely kvůli „šíření strachu a paniky na veřejnosti“. Třiatřicetiletý Turek, který je ženatý a má dvě děti, policistům řekl, že se rozhodl převléci do burky, aby se mohl poprvé setkat se ženou, kterou poznal na internetu.

Jak v této souvislosti poznamenala agentura AFP, turecké úřady jsou v posledních týdnech v pohotovosti kvůli sérii teroristických útoků, které zemi zasáhly a které jsou připisovány zejména radikálům z hnutí Islámský stát.

fotrpjotr ( 9. listopadu 2015 09:47 )

Nošení burky by mělo být v Evropě zakázáno.

Zobrazit celou diskusi