Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dánka (22) odešla ze školy, aby mohla bojovat proti ISIS! Když se vrátila domů, zabavili jí pas

Autor: shp - 
1. listopadu 2015
21:28

Mladá Dánka Joanna Palani (22) měla před sebou nadějný život v severské zemi, ale ani úspěchy na vysoké škole ji nepřesvědčily, aby u studia zůstala. Ze školy odešla, aby mohla odcestovat na Střední východ, kde se rozhodla bojovat proti teroristům z ISIS.

Slibné známky, fešáčtí spolužáci – nic z toho Joannu nezajímalo. Školu opustila, aby se mohla chopit kalašnikovu a postavit se teroristům z ISIS. Původem Kurdka se přidala k dalším západním bojovníkům v syrské Kobani.

Uvidíme se na bojové linii,“ stálo u jedné z jejích fotografií, na níž drží samopal v rukách. Kolika bojů se zúčastnila, není jasné. Stejně tak, jestli a případně kolik teroristů zabila.

Po několika měsících v Sýrii se ale Joanna rozhodla pro návrat do domoviny, aby si odpočala od války. Jenže jakmile překročila dánské hranice, dostihla ji policie, která jí okamžitě zabavila pas.

Zakázali mi opustit Dánsko, což mě staví před problém, kvůli kterému nemůžu pokračovat svou službu jako voják,“ naříká Joanna. Do Dánska se jako imigrantka dostala, když jí byly tři roky.

Miluji Dánsko a svobodu tady. Kdyby bylo napadeno, budu ho bránit s vlajkou kolem ramenou,“ dušovala se už v minulosti Joanna. A teď jí země, kterou tak miluje, zakazuje bojovat.

akko ( 2. listopadu 2015 05:13 )

Ehm,ehm...kdo to psal?...

prefikana ( 2. listopadu 2015 04:18 )

Redaktor mel asi zase upito.

rodrigues ( 1. listopadu 2015 22:07 )

...aby mohla odcestovat na Střední východ, kde se rozhodlo bojovat proti teroristům z ISIS...aby se mohla chopit kalašnikovu a postavit se teroristů v z ISIS. Můj synek chodí do třetí třídy a píše líp než redaktor vašeho plátku

Zobrazit celou diskusi