Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na Ukrajině se potopila loď: Nejméně 16 mrtvých, kapitán plavidlo několikanásobně přetížil

Autor: ČTK - 
19. října 2015
19:33

Nejméně 16 mrtvých si vyžádala sobotní nehoda, při níž se v rozbouřených vlnách Černého moře u Oděsy potopila menší loď. Bilance obětí stoupla z dosavadních 14 poté, co dnes záchranáři objevili v trupu plavidla dvě mrtvoly. Nevylučují přitom, že se tam nachází více těl, informovaly ukrajinské úřady.

První sobotní zprávy uváděly, že na palubě lodi bylo celkem 36 lidí, včetně tříčlenné posádky, z nichž 23 se podařilo zachránit. Utonulých bylo uváděno 12 a k tomu jedna pohřešovaná osoba.

Ukrajinské ministerstvo pro infrastrukturu dnes údaje aktualizovalo s tím, že k doposud nalezeným 14 obětem přibyly další dvě vytažené z lodi. Záchranáři prý ale nevyloučili, že se v trupu nacházejí těla dalších mrtvých.

Kapitán lodi, který byl po neštěstí zadržen, v sobotu tvrdil, že na lodi bylo 36 osob. Nicméně někteří přeživší uváděli, že pasažérů mohlo být až 44.

Podle oděského činitele Volodymyra Jmaka byla příčinou tragédie prudká bouře a nedostatek záchranných vest. Vyšetřovatelé ovšem poukazují na to, že loď byla značně přetížená. Její kapacita je totiž jen 12 cestujících a tříčlenná posádka.

marais ( 20. října 2015 10:49 )

je to smutné.. stejně jako že pod tíhou důkazů BBC museli v Kyjevě přiznat, že na Majdaně stříleli do demonstrantů najatí sportovní střelci JANKYV,SYČ A PANKEVYČ - z radikální strany Svoboda a ne policisté. Majdanisté lhali.

Zobrazit celou diskusi