Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zapálili hrob biblickému Josefovi. Palestinci vyhlásili den hněvu

Autor: ČTK, kle - 
16. října 2015
10:30

Palestinci v noci na pátek zapálili na okupovaném Západním břehu Jordánu místo, v němž je Židy uctívaný hrob biblického Josefa. Radikální hnutí Hamas vyhlásilo na pátek den hněvu a vyzvalo Palestince k protestním akcím. Izrael posílil na problematických místech pořádkové síly stovkami mužů.

Palestinská policie žháře vyhnala a pomohla požár uhasit. Podle izraelských sdělovacích prostředků se incidentu zúčastnilo několik set Palestinců. Několik jich proniklo do objektu a vhodili tam zápalné lahve. Policisté, kteří přijeli, začali střílet do vzduchu a prchající žháře pronásledovat. Izraelská armáda oznámila, že se bude podílet na opravě památky.

Video  Palestinci zapálili hrobku biblického Josefa   - YouTube/Arutz Sheva TV
Video se připravuje ...

Izraelsko-palestinské násilí se obnovilo v říjnu kvůli sporům o jeruzalémskou Chrámovou horu. Zemřelo při něm téměř 40 lidí, z nichž 30 byli Palestinci. Předseda palestinské autonomie Mahmúd Abbás ve čtvrtečním telefonátu s americkým ministrem zahraničí Johnem Kerrym slíbil, že se pokusí situaci zklidnit.

Protesty se mají v pátek konat ve městech na Západním břehu Jordánu a také v Pásmu Gazy, u hranice s Izraelem. Izrael omezil vstup do mešit na Chrámové hoře na palestinské muže starší 40 let a na Palestinky.

latabitha ( 16. října 2015 12:44 )

Zdravý rozum příště...chybička se vloudila, ale já jsem tak nasr...á, vždyť chápete

latabitha ( 16. října 2015 12:42 )

U Izraelců a Palestinců je to už vše tak zamotané, že já už nejsem schopná z toho rozlišit, kdo je ten dobrý a kdo ten zlý. Nevím, kdo si z nich začal se zlem. Obě strany nadělaly tolik lumpáren, že nelze již určit, co je "bílé" a co "černé". Jen temná šeď a nikdo nevyhraje....tohle snad nikdy neskončí. A mimochodem u Vášáryové je opět ani neotevřená diskuze k uprchlíkům. Fajn . Tím, že se nemůžu vyjádřit "slušně" k tématu uprchlíků, tím ve mě narůstá ještě větší odpor. Vášáryová je uprostřed honorace a luxusních večeří již dávno odtržená od reality. Vždy byla navíc velmi, velmi naivní. Tím, že mě takto "umlčují" a já to musím psát někde úplně jinde, protože mě to opravdu hnulo žlučí, tak jen zvyšují můj příklon k radikalismu. PŘITOM JEN STAČILO SKUTEČNÝM UPRCHLÍKUM PŘED VÁLKOU VYTVOŘIT JASNOU, KONKRÉTNÍ A KOMPLETNÍ POMOC (když teda to Německo cítilo, že na to má zbytečné peníze - rozpočet vyrovnaný) DO VŠECH DETAILU A NÉ TENHLE NEPŘEHLEDNÝ CHAOS, KDE SE VŠE DĚLÁ ZA POCHODU A NA KOLENI!!! Ostatní příchozí, kteří to nepotřebují...ekonomičtí migranti...ty posílat nekompromisně zpět. Zdraví rozum příště!!!

malinak ( 16. října 2015 12:11 )

 Ta baba se zblaznila. ...A nebo uz tak byla a my to nevideli. .....ja uz ji taky nechci videt. ...ja budu volit DSSS. ...Takhle mi zmenily hodnoty

ollo ( 16. října 2015 11:47 )

Vašáryová !!! tady jsou ty hodnoty, islám a uprchlíci nám je vrátí viď? Už se nebudu ani dívat na filmy s vámi, protože mi vždy připomenou vaši blbost!

alex_murphy ( 16. října 2015 11:42 )

 Ta palestinská verbež se nezastaví před ničím...

Zobrazit celou diskusi