Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šok pro rodiče z amerického Texasu: Ukradli jim mrtvou dceru!

Autor: Veronika Kynclová - 
25. srpna 2015
08:24

Američance Julii Mott lékaři ve dvou letech diagnostikovali cystickou fibrózu a dávali jí rok života. Boj s krutou chorobou ale prohrála až v 25 letech. Ani po smrti ale nemá klid – její tělo někdo ukradl!

Mott se narodila jako bojovnice. A i když jí vyměřili jen krátký čas, ona se rozhodla, že se nevzdá. Dlouhé roky podstupovala za podpory rodiny náročnou léčbu a vyrostla v krásnou ženu. Zlom ale přišel po ukončení studií – nemoc se začala prudce zhoršovat a ona tušila, že se blíží konec…

Pár dní před svými 26. narozeninami se udusila. Rodina a přátelé proto uspořádali poslední rozloučení s milovanou Julií právě v den jejích narozenin. Den po pohřbu ale přišla druhá šokující zpráva: tělo Julie beze stopy zmizelo! Zaměstnanci pohřební služby okamžitě zalarmovali policii, která po těle pátrá.

Má se za to, že mrtvolu někdo ukradl před zavřením budovy. A hlavními podezřelými jsou zaměstnanci texaské pohřební služby. Vchod do místnosti, kde se tělo Julie nacházelo, byl neporušený. Stejně jako bezpečnostní alarm. Objekt navíc monitorují bezpečnostní kamery, proto není doposud jasné, jak mohl pachatel odnést pozůstatky z areálu. 

„Motivem toho ohavného činu byla zřejmě plánovaná kremace dívky, kterou někdo nechtěl dopustit,“ má jasno Dick Tips, majitel pohřebního ústavu, který za nalezení těla nabízí odměnu v přepočtu 470 tisíc korun.

„S rodinou se přátelím roky a Julii jsem měl velmi rád. Nechápu to,“ zoufá si Tips. „Chceme jenom jediné: aby se ostatky naší milované dcery vrátily, abychom ji mohli důstojně pochovat,“ prosí Juliin zoufalý otec.

Co je cystická fibróza?

Jedná se o smrtelnou dědičnou chorobu, jež postihuje zejména dýchací a trávicí soustavu. V Česku se s touto nemocí rodí každoročně 40 až 50 dětí, přičemž polovina nemocných se v ČR dožívá alespoň 32 let.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi