Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Putin si podrobil i ptáky: Vznášel se nad New Yorkem!

Autor: štš - 
16. srpna 2015
20:00

Plaval v řece proti proudu, vylovil ze dna moře starověké (a téměř netknuté) amfory, je přeborníkem v judu a hokeji… a teď si Vladimir Putin (62) podmanil i říši opeřenců!

Samozřejmě s nadsázkou – Američanka Sheryl Gilbert natočila při návštěvě New Yorku hejno ptáků, které se na obloze v jednu chvíli zformovalo do téměř dokonalé podoby obličeje ruského prezidenta! Američané se tímto úkazem skvěle baví a média píší o opeřené ruské invazi. Najdou se ale i tací, kteří o pravosti videa pochybují.

S ptáky už lítal

K opeřencům má ruský prezident Putin vřelý vztah, v roce 2012 se s ptáky dokonce proletěl! Na Sibiři na rogalu „naváděl“ ohroženého jeřába sibiřského, kterých zůstaly ve volné přírodě pouhé 3 tisíce. „Jsem rád, že to dobře dopadlo. Jeřábi letěli po obou dvou stranách, jsou to nádherná zvířata,“ rozplýval se tehdy Putin.

Pareidolie

Podle odborníků ale nejde ani o Putinovu ptačí invazi a nejspíše ani o podvrh. Vysvětlení je prosté. Lidé mají tendenci rozpoznávat obličeje, postavy a tvary i ve zcela abstraktním prostoru. Nejčastějším příkladem je např. pozorování mraků a „vypozorování“ zvířat či postav. Nedávno naopak milovníky záhad vzrušila zpráva o prsaté mimozemské krásce na Marsu a zřejmě se jedná o stejný jev, který se odborně nazývá pareidolie.

tgbg ( 17. srpna 2015 10:29 )

Není strašnějšího pohledu než pohled na Putlerův mongoloidní ksicht.

gabreta ( 16. srpna 2015 21:14 )

Ne jen to. Navíc blbec redaktor, kterej by se neuživil ani v "Ohníčku"!!

andorea ( 16. srpna 2015 20:35 )

Fotomontáž?

Zobrazit celou diskusi