Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Neštěstí v Rusku: V Omsku spadla kasárna, celkem 23 mrtvých

Nejméně 13 mrtvých a dvě desítky zraněných si vyžádalo zřícení kasáren v Omsku na Sibiři.
Nejméně 13 mrtvých a dvě desítky zraněných si vyžádalo zřícení kasáren v Omsku na Sibiři.  (Autor: Reprofoto Youtube)
Autor: ČTK - 
13. července 2015
07:42

Celkem 23 mrtvých a dvě desítky zraněných si vyžádalo zřícení kasáren v Omsku na Sibiři. Potvrdilo to dnes ruské ministerstvo obrany.

K neštěstí došlo o nedělní noci, kdy se zřítila část čtyřpodlažních kasáren ve výcvikovém středisku výsadkových vojsk na jižním předměstí sibiřského města.

Kvůli neštěstí ministr obrany Sergej Šojgu přerušil dovolenou a podle Interfaxu podává každou půlhodinu hlášení prezidentovi Vladimiru Putinovi o postupu záchranných prací.

Na místě neštěstí je kromě záchranářů, kteří rozebírají trosky, také skupina vojenských prokurátorů a vyšetřovací komise ministerstva obrany. V Omsku byla nasazena také speciální zdravotnická jednotka s pěti lékařskými brigádami a specializovaným vybavením, která se má postarat o zraněné, než budou přepraveni do vojenských nemocnic v Moskvě. Rodiče vojáků, kteří dojeli na místo neštěstí, jsou v péči psychologů.

Příčiny neštěstí dosud nejsou známy, ale případ se vyšetřuje podle paragrafu o nedbalosti. Vladimir Nastyčenko z Omsku, který se podílel na opravě kasáren, serveru LifeNews řekl, že spolu se zedníky tam pracovali i narkomani a alkoholici z rehabilitačního zařízení. V partě jich prý bylo 35 z celkem 40 lidí.

V době neštěstí byly v kasárnách více než tři stovky vojáků, z nichž asi čtyři desítky se ocitly pod troskami.

jity ( 13. července 2015 09:14 )

Tak ti vojáci měli také rodiče, sourozence a přátele. Pro ty je to hrozná tragedie, ale i když někoho zavřou tak životy to nevrátí. Asi si moc z opravy kasáren starost nedělali, podobně jako naši pitomci, kteří nechali spadnou most na vlak a podruhé na dělníky.

tgbb. ( 13. července 2015 09:11 )

 Pokud v Rusku někoho považují za alkoholika, potom se u něj neměří počet promile alkoholu v krvi, ale počet promile krve v jeho alkoholovém oběhu.

Zobrazit celou diskusi