Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Drogový skandál zaměstnanců letiště: 12 kilo kokainu pašovali ve služebních kufrech

12 kilo kokainu pašovala ve služebních kufrech trojice zaměstnanců letiště.
12 kilo kokainu pašovala ve služebních kufrech trojice zaměstnanců letiště.  (Autor: Celní úřad Frankfurt nad Mohanem)
Autor: ČTK, simao - 
27. června 2015
10:40

Chtěli si pěkně přivydělat. Trojici zaměstnanců letiště, která v kufrech pod označením služební pašovala letadlem 12 kilo kokainu za 13 milionů korun, však odhalil celní úřad v německém Frankfurtu. A pašeráci putovali do vazby.

Přinejmenším 12 kilogramů kokainu z karibské oblasti propašovali přes kontroly na německém letišti ve Frankfurtu nad Mohanem ve svých zavazadlech tři zaměstnanci servisní společnosti. Informovala o tom agentura DPA.

Po zásahu policie sedí ve vyšetřovací vazbě. Na černém trhu by se cena drogy pohybovala kolem 480 000 eur (13 milionů Kč). Pracovníky společnosti, která působí na letišti jako subdodavatel služeb, ve věku 38, 42 a 50 let a 41letého Nizozemce, který údajně celou akci zorganizoval, německá policie zatkla během zátahu už minulý čtvrtek. Informovala o tom však až nyní.

Zadržení údajně pašovali drogy z Jamajky a Dominikánské republiky přes letištní kontroly v kufrech, které označovali jako služební. K ošálení kontrol prý využívali právě toho, že na letišti pracovali, a vyznali se tak v jeho zabezpečení. Policie se domnívá, že přes letiště v minulosti pronesli mnohem více kokainu, než je zajištěných 12 kilogramů.

12 kilo kokainu pašovala ve služebních kufrech trojice zaměstnanců letiště. 12 kilo kokainu pašovala ve služebních kufrech trojice zaměstnanců letiště. | Celní úřad Frankfurt nad Mohanem

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi