Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Heroin za 1,2 miliardy: Policie v New Yorku zadržela rekordní zásilku

Autor: ČTK - 
20. května 2015
08:31

Největší zásilku drog ve své historii zadržela policie v New Yorku. Šlo zhruba o 70 kilo heroinu z Mexika. Stále je to však o něco méně než necelý metrák kokainu, který našli v banánech v supermarketu v Praze.

Agenti americké protidrogové agentury DEA zabavili v New Yorku rekordní množství heroinu v hodnotě 50 milionů dolarů (1,2 miliardy Kč). Oznámila to dnes agentura AP. Zhruba 70 kilogramů drogy bylo dopraveno z Mexika, při policejním zásahu byly zabaveny i dva miliony dolarů v hotovosti (téměř 50 milionů Kč). Podle vyšetřovatelky Bridget Brennan jde o největší objem zabaveného heroinu v historii státu New York.

Policie má podezření, že z Mexika přicházelo na východ USA podobné množství drog každý měsíc. Šlo údajně o hlavní zdroj heroinu pro narkomany v New Yorku a ve státech Connecticut, Massachusetts, Pensylvánie a Rhode Island. Množství drogy bylo takové, že by podle Brennan stačila dávka pro každého obyvatele města New Yorku včetně dětí.

Na stopu pašeráků se agenti DEA dostali díky odposlechům. O víkendu vyšetřovatelé sledovali vytipovaný automobil na cestě na parkoviště kamionů v New Jersey, a pak do newyorské čtvrti Bronx. Drogy byly poschovávány v tajných úkrytech velkého terénního automobilu, v nedalekém bytě pak policie pod podlahou našla ukryté dolary.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi