Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kokain v banánech se dál šíří světem: V Německu našli 386 kilo!

Autor: shp - 
4. května 2015
18:02

Kokainová kauza s banány zdaleka nekončí! Poté, co bylo v krabicích s ovocem nalezeno sto kilo drogy ve zbraslavském supermarketu v Praze, se celá situace opakovala ve Francii. Do třetice se teď objevily kokainové banány v Německu!

Více než 386 kilogramů kokainu našli v několika pobočkách supermarketu Aldi v Berlíně a Braniborsku. Objevili je přímo zaměstnanci při vybalování.

Podle německého deníku Spiegel bylo v krabicích umístěno různé množství drog. V některých byly kilogramové sáčky, v jiných mnohem větší. Gram drogy se přitom v Česku na černém trhu prodává většinou za dva tisíce korun.

Jak se kokain do banánů dostal, vyšetřuje německá policie. Drogové gangy často k převozu kokainu z Jižní Ameriky používají námořní dopravu. V banánech je droga dobře ukryta.

Případ z Německa velmi nápadně připomíná kauzu ze začátku dubna, kdy bylo v českém supermarketu objeveno 100 kilogramů drogy přímo na prodejně. Později se ukázalo, že drogu našli i v obchodě ve městě Épinay-sur-Seine v severní části Paříže. Bylo jí 80 kilo.

gabreta ( 4. května 2015 23:55 )

Koukám žen pokračujou prodejní akce "Kolumbijské týdny" !!

jir.ass ( 4. května 2015 18:37 )

Zlatíčka, oprašte si němčinu. Těch 140 kilo byl nález v lednu 2014. Dneska našli přes 300 kilo.

Zobrazit celou diskusi