Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zase ty banány! Policisté v nich našli 49 kilo kokainu

Autor: ČTK - 
18. listopadu 2016
19:07

Německá policie a celníci zabavili 49 kilogramů kokainu ukrytého v krabicích určených pro banány. Droga, jejíž cena se odhaduje na čtyři až pět milionů eur (až 135 milionů korun), byla odhalena ve Wesselingu na předměstí Kolína nad Rýnem, informovala kolínská policie.

Kokain byl podle dnešního sdělení objeven už 21. října v zařízení, kde importované banány dozrávají. V zájmu vyšetřování policie informaci o nálezu pozdržela. Banánové krabice se podle agentury DPA staly oblíbeným úkrytem pro kontraband narkotik.

Kokain, pocházející z jihoamerických zemí, drogová mafie obvykle ve velkých evropských přístavech od dováženého ovoce hned odděluje. Občas se to ale nezdaří. Loni například velké množství kokainu objevili pracovníci velkoobchodu v Essenu.

Kolem 20 kilogramu této drogy se také dostalo v banánových krabicích až do supermarketu v saském Eilenburgu. Před dvěma roky v říjnu se v Antverpách v kontejneru plném banánů našlo 1,1 tuny kokainu. Přibližně stejné množství drogy v tomto belgickém přístavním městě odhalili už v červnu téhož roku.

Podobná praxe se ale nevyhýbá ani Česku. Loni na jaře bylo náhodou objeveno 100 kilogramů kokainu v zásilce banánů v supermarketu na pražské Zbraslavi. Byla to jedna z největších zadržených zásilek drog v ČR.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání