Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Exploze v New Yorku: Zřítily se už dva hořící domy!

Autor: shp, ČTK - 
27. března 2015
07:56

Ohlušující výbuch plynu, následný požár, jehož plameny pohltily hned čtyři budovy. Dvě z nich se pak zřítily. Děsivá exploze v New Yorku si už vyžádala přinejmenším 19 zraněných!

Čtyřpatrový bytový dům se zřítil v New Yorku poté, co v něm vybuchl plyn. Zanedlouho se zřítila budova hned vedle. Mohutný požár, který budovu před kolapsem zachvátil, se rozšířil i na okolní domy.

Výbuch plynu jako pravděpodobnou příčinu požáru a zhroucení domu ve čtvrti East Village na Manhattanu už potvrdil i starosta New Yorku Bill de Blasio.

S ohněm bojovalo kolem 250 hasičů. Kouř, který se nad centrem města vznáší, je vidět ze vzdálenosti několika kilometrů. Bezprostřední nebezpečí zhroucení prý hrozí i u další požárem poškozené budovy.

Z 19 zraněných lidí jsou podle hasičů nejmíň čtyři lidé ve vážném stavu. Okolí zasaženého bloku policie evakuovala. Před více než rokem podobný výbuch plynu zabil ve východním Harlemu osm lidí a 70 jich zranil.

gabreta ( 27. března 2015 13:33 )

To by museli bejt Ukroši. Ti mají s kradením plynu dlouholeté zkušenosti!

gabreta ( 27. března 2015 13:31 )

Putin. Zase ten Putin a tentokrát dokonce osobně, jak ho to naučili v KGB pro boj, proti CIA. Určitě tam byla skrytá centrála!!

Zobrazit celou diskusi