Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Dým byl vidět kilometry daleko: Na Kolínsku hořela skládka

Autor: ČTK - 
5. dubna 2015
18:05

V Týnci nad Labem na Kolínsku dnes hořela skládka v areálu kovošrotu. Plameny zachvátily několik metrů vysokou hromadu plastů, obrazovek a monitorů. Dým byl vidět do dalekého okolí. Lidem v obci bylo doporučeno, aby neotevírali okna.

Příčinou byl s největší pravděpodobností zkrat na některé z uskladněných baterií, řekl mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík. Škoda podle něj nejspíš žádná nevznikla, protože hořel jen odpad.

Skládka v areálu bývalého zemědělského družstva na konci obce ve směru na Krakovany začala hořet před polednem. Na místo zamířilo asi deset cisteren profesionálních hasičů a šest dobrovolných jednotek. V rámci mezikrajské výpomoci přijely i jednotky z Pardubického kraje.

Po 13:00 dostali hasiči plameny pod kontrolu a o půl hodiny později oheň zcela uhasili. Skládku museli rozhrabovat bagrem a likvidovat skrytá ohniska. „Hasilo se to pěnou, protože jsou tam plasty. Foukal zrovna špatný vítr, tak šel kouř na obec,“ uvedl Holomčík.

V areálu podle mluvčího zůstávají už jen místní dobrovolní hasiči, požářiště budou hlídat do 22:00 a pak ho předají majiteli.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi