Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Soud s Mubarakem už v srpnu, hrozí mu trest smrti

Mubarakovi hrozí za palbu do demonstrantů trest smrti
Mubarakovi hrozí za palbu do demonstrantů trest smrti  (Autor: EPA)
Autor: ČTK, mivr - 
1. června 2011
18:59

Proces s bývalým egyptským prezidentem Husním Mubarakem a jeho dvěma syny začne 3. srpna. Mubarak je obviněn mimo jiné z vydání rozkazu ke střelbě do demonstrantů, za což mu může být vyměřen i trest smrti.

Prokurátor Mubaraka a jeho syny Alá a Gamala 24. května obvinil z vraždy několika stovek demonstrantů při lednových protivládních protestech, ze zneužití moci, plýtvání veřejnými prostředky a z nezákonného obohacování.

Třiaosmdesátiletý Mubarak byl donucen odstoupit po téměř 30 letech u moci 11. února pod tlakem protestů, jejichž tvrdé potlačování nepřežilo podle oficiálních údajů přes 840 lidí. Mubarak je ve vazbě, jeho manželka byla propuštěna na vysokou kauci. Zemi vede do voleb Nejvyšší rada ozbrojených sil (SCAF).

První soudní výrok proti Mubarakovi už padl. Bývalý prezident a další dva bývalí vysocí vládní činitelé musí zaplatit pokutu 540 milionů egyptských liber (1,5 miliardy korun) za přerušení signálu mobilních telefonů a internetu během lednových protivládních protestů. Teď mu hrozí trest smrti.

langoskwetak ( 4. června 2011 02:07 )

no tobe asi u ***e nejsou kdyz nane tak naruzive odpovidas zase jeden z dalsich mich fanousku

langoskwetak ( 4. června 2011 02:04 )

no hlavew ze tvoje prispevky tu hlavu a patu maj ty hrdino prosimte di rict mame o 50 na startky a uklidni se

jakub-moravec ( 2. června 2011 23:23 )

Žvásty langoskwetaka jsou u P.R D.E.L.E

jakub-moravec ( 2. června 2011 23:15 )

Sklapni už držku ty k.o.k.o.t.e langoskwetaku !!! Tvoje kecy nemají ani hlavu ani patu.

langoskwetak ( 2. června 2011 00:45 )

no neee rasista sem strasnej rasista protoze sem rekl svuj nazor a nikde tam nevidim narazku na barvu pleti vzbud se debilku a vytahni ruku z kalhot newz neco napises .. reagujes tady na prispevek a pritom miris uplne vedle .. a nejakej topolanek my je uplne u rite nikdy sem se z neho neklepal a nia nebudu jelikoz ziju 9 rok mimo CR .. prej rasista tak tedka si my sprijemnil celej den to ti povim .. a jeste rekni ze to tak neni ty si myslis ze amici tam v libii nebo v afganistanu strileli jenom ty ktery meli? a nebo ty bomby co tam hazali nevinny lidi proste netrefili? strilet do demonstrantu je svinstvo ale bombardovat lidem obidli a zabijet lidi ktery stim nemaj nic spolecnyho je v pohode ... ty rasisto podle toho jak si napsal bych dokonce mohl rict ze budes nejakej ten cerna mensina v CR ktera se necha vyzivovat s normalnich pracujicich lidi .. protoze ty si taky stezujou ze je kazdej rasista a pritom ani nevi proc

Zobrazit celou diskusi