Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mubaraka chtějí popravit: Důkazů je dost!

Protestující pověsili jeho figurínu a exprezident Egypta Mubarak se možná nakonec přeci jen zhoupne. Čeká ho soud a hrozí mu trest smrti
Protestující pověsili jeho figurínu a exprezident Egypta Mubarak se možná nakonec přeci jen zhoupne. Čeká ho soud a hrozí mu trest smrti  (Autor: čtk)
Autor: INT, ap - 
15. dubna 2011
15:31

Býval nedotknutelnou hlavou Egypta. Nazývali ho posledním faraonem. Nyní mu hrozí poprava. "Důkazů proti Mubarakovi je dost," naznačil předseda soudu v Káhiře, kde budou bývalou hlavu státu soudit.

Předseda odvolacího soudu v Káhiře Zakaríja Šalaš pro egyptský deník prohlásil, že je přesvědčen o tom, že během pokojných demonstrací proti jeho režimu, nakázal Mubarak použít násilí proti demonstrantům.

Během lednových a únorových nepokojů, které nakonec vedly ke svržení Mubarakovi diktatury došlo k zabití asi 800 lidí. "Pokud se prokáže, že k zabití pokojně protestujících demonstrantů došlo úmyslně, čeká ho trest smrti," prohlásil Šalaš.

Pokud by se takový úmysl neprokázal, čeká bývalého prezidenta doživotí. Proces s Mubarakem si vynutili lidé, kteří žádají urychlené vyšetřování představitelů bývalé egyptské vlády.

olesja ( 16. dubna 2011 12:02 )

co to bude mít za význam. Stejně už má smrt na jazyku.

jakub-moravec ( 16. dubna 2011 09:30 )

limaku, chyba byla že jsme cinkali jen klíčí, kdyby jsme chrastili ze závěry u samopalů, mohlo to dopadnout jinak.

jakub-moravec ( 16. dubna 2011 09:28 )

gevi, ano, Mubarak nebude jediným popraveným, po něm může přijít Klaus, okrádá náš lid už 20 let a nekrade jenom doma, ale i v zahraničí a tak potupil v celém světě celou naší maličkou zemičku, ten je zralý pro tu šibenici jako nikdo jiný.

jakub-moravec ( 16. dubna 2011 09:21 )

vencapernik

cocococo ( 16. dubna 2011 02:38 )

At si daji arabaci.Pak si vymysli nejakou novou vladu z uplnejch muslimskejch pitomcu a budou tvrdit ,ze za vsechno muze Izrael.Napadnou ho a dostanou zase poradne do drzky a spadnou zpet o 30 let ,a to se jim bude moc libit.Zacnou zase topit velbloudima ho-vnama a bude jim fajn.

Zobrazit celou diskusi