Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zachránila dva tucty psů a koček před hurikánem. Teď jí hrozí vězení

Autor: msj - 
27. září 2018
23:00

Dobré duši se v Americe podařilo zachránit více než dva tucty psů a koček před hurikánem Florence, který v půlce září dorazil na východní pobřeží USA. Nyní ji úřady obvinili z nepovoleného praktikování veterinární medicíny.

Tammie Hedges, zakladatelka záchranné společnosti Crazy´s Claws N Paws, před hurikánem Florence zachránila 27 psů a koček. Podala jim léky axmocilin a atramadol, které jsou podávány pouze na předpis a u zvířat se používají jen zřídka.

V prohlášení okrsku Wayne stojí, že úřady mají vážné obavy z nelegálního praktikování veterinární medicíny bez povolení s přítomností jistých látek. Větším problémem jsou ale prostory, kde zvířata byla. Tammie řekla tamním médiím, že byla zrovna uprostřed předělávání starého skladu na úkryt. Právě proto se starala o zvířata na tomto nevyužitém prostoru. Úřady mají totiž problém s tím, že sklad není úředně veden jako oficiální úkryt.

Mým cílem bylo zařídit, aby se ta nebohá zvířata někde netopila. Většina z nich zbyla po starém páru, který byl evakuován. Svých 18 mazlíčků si s sebou vzít nemohli,“ řekla Hedges pro kanál WNCN-TV.

Ještě před bouří se ženě podařilo vybrat nějaké peníze, aby nakoupila krabice, jídlo a další zásoby. Zachránila celkem 27 zvířat – 17 koček a 10 psů. V úkrytu s nimi byli dobrovolníci, kteří se od nich nehnuli ani na minutu.

Poté, co se bouře přehnala, čekal Tammie nemilý telefonát. Na druhém konci spojení totiž stál Frank Sauls, manažer zvířecí správy okrsku Wayne. Ten ženě řekl, že má poslední možnost zvířata předat dobrovolně, nebo na ni bude vydán zatykač. Následně úřady všechna zvířata zkonfiskovali. „Kdybychom neměli podezření, že se děje něco špatně, ty zvířata bychom nebrali,“ řekl Sauls. Celá věc se zatím vyšetřuje a dokonce je možnost, že skončí soudem. Tammie zatím ale vůbec netuší, co udělala špatně.

Pouze jsme se snažili pomoct opuštěným mazlíčkům,“ řekla. „Věděli jsme, že Severní Karolína nemá žádné omezení nebo zákony, které by se týkaly úkrytů pro zvířata.

Sešla se nás malá skupinka a chtěli jsme udělat něco pro zvířata. V opuštěné budově jsme proto vytvořili vyhovující podmínky pro život a starali jsme se o ně s nadějí, že si pro ně přijdou původní majitelé,“ vysvětlovala v televizi Tammie. Každé ze zvířat přitom mělo vlastní místečko, vodu i jídlo. Každá kočka měla svou vlastní krabici s kočkolitem. V budově bylo sucho a vždycky tam s nimi někdo byl i přes noc. Zvířata nikdy nebyla samotná.

 

Desterz ( 28. září 2018 08:51 )

Další výmluvný důkaz, v jaký nestvůrně bizarní blázinec se proměnil současný svět. Zbabělci budou očištěni, zatímco nezištně pomáhající trestání.

hahapch ( 28. září 2018 01:48 )

Měli by jí chválit a né soudit, zachránila tolik zvířat které páníčci nechali napospas katastrofě a sami utekli, to nejsou pánečci ale hov... bezcitní, nebýt jí už by ta zvířata nežila, jo američani jsou radši když je zvíře mrtvé a nežije, není starost, není práce, v útulcích zvířata utrácejí i když je majitelé hledají a do týdne nenajdou jsou usmrceni, jsou bezcitní, sobečtí

Zobrazit celou diskusi