Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Úspěšný model Čech unikl ničivému požár v Řecku: Jeho dům lehl popelem, 79 lidí zahynulo

Autor: lm, ČTK - 
25. července 2018
11:31

Štěstí v neštěstí měl úspěšný model Miroslav Čech, kterého na dovolené v Řecku zastihl ničivý požár. Jeho dům lehl popelem, Mirovi se ale naštěstí podařilo utéct do bezpečí. Lesní požáry si v Řecku v posledních dnech vyžádaly nejméně 79 obětí.

Nejméně 79 mrtvých si podle dosavadních úředních údajů vyžádal v centrálním Řecku lesní požár, který severovýchodně od metropole Atén pronikl do obytné zástavby. Ohnivá fronta sešla ze svahů pohoří Pendeli až k pobřežním letoviskům na východním pobřeží Attiky. Oblíbené letovisko Mati a přilehlé okolí téměř lehlo popelem.

Na dovolené tu byl i slovenský model Miro Čech. "Mohutný požár zničil airbnb (rekreační pronájem - pozn. red.), ve kterém jsme bydleli. Všechny naše věci a dokumenty shořely, ale nám se podařilo rychle utéct do bezpečí," informoval na svém Intagramu.

"Mnoho lidí přišlo o své domovy, někteří i o život. Naše milá hostitelka musela utéct k oceánu a přečkat tam noc, než přijde pomoc. Nedokázala už ale zachránit své pejsky, kočičky, svůj dům, prostě nic," dodal.

Video  Požáry v Řecku  - Reuters
Video se připravuje ...

Při požárech bylo raněno nejméně 187 lidí a spousta se pohřešuje. Řecký premiér Alexis Tsipras vyhlásil v zemi třídenní státní smutek, během kterého jsou vlajky na institucích spuštěny na půl žerdi. 

Oheň v oblasti je již na ústupu. Hasiči se potýkají ale s požáry i na dalších místech Řecka, včetně regionu západně od metropole. Na pomoc vyslalo několik zemí do Řecka zejména cisternová letadla či vrtulníky. Jde o Itálii a Španělsko. Kypr poslal 60 hasičů.

Mezi mrtvými jsou podle dostupných informací dva Poláci, matka se synem. Zranění utrpěli mimo jiné Albánec, Bulhar, Brit a Ir. Řecké úřady nepotvrdily, že by mezi oběťmi či hospitalizovanými v důsledku požárů byli i čeští občané.

kradu ( 25. července 2018 17:42 )

ten má ale držku ten model woe

blamal ( 25. července 2018 17:25 )

 Tech lidi je mi moc lito, to je jasne. Akorat by mne zajimalo, ktery ocean, k nemuz utekla ona majitelka apartmanu, ma ten pan model na mysli.

Zobrazit celou diskusi