Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tohle vám roztrhne srdce: Hasič se loučí se svým věrným pátracím psem

Autor: DH - 
11. června 2018
05:19

Podívejte se na srdcervoucí záběry hasiče Thu Guopinga, kterak se loučí se svým věrným pátracím psem, fenkou Labradora Tainfu. 

Pes je nejlepší přítel člověka. Tohle známé přísloví je rozhodně pravdivé, o tom nemůže být pochyb. Podobné, možná i silnější pouto, ale vzniká i ve chvíli, kdy je pes či fenka vaším druhem v boji proti zločinu nebo jako v tomot případě, proti přírodním živlům.

O to horší je loučení s takovým kamarádem. A po pravdě, až se podíváte na fotografie, na nichž se loučí hasič Zhu Guoping se svojí patnáctiletou fenkou labradora Tainfu, neudržíte slzy. 

Tahle psí hrdinka byla totiž nejen kamarádkou, ale hlavně užitečnou členků hasičských záchranářských týmů v Číně, především pak v případech velkých zemětřesení v roce 2010, kdy ve městě Qinqhai došlo k otřesům s hodnotami až 6,9 stupňů Richterovy stupnice. Dalším z jejích hrdinných činů pak byla mise ve městě Ya'an v roce 2013, taktéž se jednalo o silná zamětřesení. 

"Odmítala odpočívat, i když byla evidentně vyčerpaná, stále chtěla zachraňovat další a další životy," vzpomíná na fenku Zhu Guoping. I díky této zarputilosti získala posmrtně vyznamenání za zásluhy.

Tainfu byla tak úspěšnou záchranářkou hlavně díky svému vytříbenému čichu, který jí pomáhal nacházet oběti v sutinách. Na přiložených fotografiích můžete vidět zarputilou Tainfu v oranžové vestě, kterou měla při akcích na sobě. 

"Rozhodně patříš do nebe, zasloužíš si to," řekl pan Zhu ještě naposledy Tainfu, překontroloval její tělo na páse, aby se jí pohodlně leželo na poslední cestě a poté se slzami v očích řekl příslušníkovi, aby ji nechal zpopelnit.

Video: Čeští kynologové v Gruzii.

Video  Čeští kynologové v Gruzii.  - Česká rozvojová agentura
Video se připravuje ...

simplify ( 11. června 2018 11:40 )

Labradoři jsou neskutečně empatická a hodná stvoření... také jsme takovou černou fenku měli...

sigmae ( 11. června 2018 09:38 )

fotky z loučení nevidím, jinak blahopřeji k dožití 15 let

nitram55 ( 11. června 2018 07:11 )

" Tohle vám rotrhne srdce: Hasič se loučí se svým věrným pátracím psem " Uplne me to ROTRHLO. sice nevim co to je , ale je to tak.

Zobrazit celou diskusi