Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Modelka přišla kvůli tamponu o nohu: Teď jí amputovali i druhou!

Autor: bop - 
20. ledna 2018
09:52

Poté, co v roce 2012 utrpěla modelka Lauren Wasser (29) syndrom toxického šoku, přišla o pravou nohu a prsty na levé. Kost v místě amputovaných prstů ale nepřestávala růst a způsobovala jí tak silné bolesti každý den. Lauren proto nakonec přišla o svou druhou nohu. Na duchu ale neklesá. „Jsem připravená na další kapitolu,“ říká.

Lauren Wasser si vybudovala úspěšnou kariéru jako modelka. V roce 2012 však utrpěla kvůli tamponu syndrom toxického šoku a přišla kvůli infekci o jednu nohu a prsty na druhé. Ani na chvíli ji ale nenapadlo, že by na svou kariéru zanevřela.

Se svou protézou nadále kráčela po molech a věnovala se i běžným sportům. Pak ale přišla další rána. Kosti na levé noze nepřestávaly v místech amputovaných prstů nadále růst. To mladé ženě způsobovalo silné každodenní bolesti a postupně ji to čím dál více omezovalo. Nakonec nemohla ani chodit. Proto nebylo zbytí - lékaři museli modelce amputovat i druhou nohu!

VIDEO: Andrea Brzobohatá (za ANO) ve Studiu Blesk: Nohy už bych zpátky nechtěla. Co ji zklamalo ve Sněmovně?

Video  Andrea Brzobohatá (za ANO) ve Studiu Blesk: Nohy už bych zpátky nechtěla. Co ji zklamalo ve Sněmovně?  - Zuzana Štíchová, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Co by ale mnohé zdrtilo, modelka ustála s neobvyklou psychickou silou. „Život se zase změní! Jsem ve skvělém rozpoložení a moje mysl je připravená na další kapitolu,“ napsala na svůj Instagram před amputací druhé nohy. Na lůžku v nemocnici už ji měla mimo jiné navštívit například paralympička Amy Purdy, která má také obě nohy amputované. 

Jakmile se dá Lauren trochu do kupy, má v plánu pokračovat v šíření osvěty ohledně zdravotních rizik spojených s užíváním tamponů. Zasazuje se také za přijetí zákona, který by zpřísnil kontrolu bezpečnosti ženských hygienických pomůcek.

Syndrom toxického šoku je vzácné onemocnění, které postihuje nejčastěji ženy užívající tampony. Způsobuje ho prudká bakteriální infekce. Projeví se, když se obvykle neškodný stafylokok žijící na povrchu pokožky dostane do krevního oběhu a začne v něm vylučovat nebezpečné toxiny. Příznaky jsou podobné chřipce - horečka, průjem, zvracení, bolest hlavy, nevolnost, malátnost. Narozdíl od obyčejné chřipky však během několika hodin mohou končit smrtí. 

VIDEO: Blogerka nemá ruce ani nohy a líčí se jako modelka.

Video  Blogerka nemá ruce ani nohy a líčí se jako modelka  - instagram.com/kaitlyndobrow
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi