Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Na toho si netroufnou: Vězně z Kynšperku hlídá třetí nejlepší kulturista na světě

Autor: ljš - 
21. srpna 2017
18:05

Je asi nejrespektovanějším bachařem v České republice! Dozorce Ondřej Lukáč (25) z věznice v Kynšperku nad Ohří totiž pod uniformou skrývá pořádnou hordu svalů. V červnu získal třetí místo na mistrovství světa v naturální kulturistice.

Lukáč se posilování věnoval rekreačně od 14 let. Pořádně cvičit ale podle svých slov začal až o pět let později, když nastoupil k vězeňské službě, čímž získal přístup k tamní dobře vybavené posilovně. Do první soutěže se ale teprve přihlásil teprve loni. Od té doby se stal mistrem Evropy a ze světového šampionátu si odvezl bronz.

Za obdivuhodnou postavou je ale spousta práce a odříkání. "Denně jsem vstával před čtvrtou hodinou, abych mohl před prací aspoň šedesát minut šlapat na rotopedu. Od půl šesté mi poté začínala směna. Když jsem skončil v práci, šel jsem cvičit a poté si navařit do krabiček jídlo na další den. A takto to trvalo přes půl roku," řekl serveru iDnes.cz, který na jeho úspěch upozornil.

Sedm měsíců musel Lukáč držet opravdu přísnou dietu. "Nejprve jsem postupně odebíral jednotlivé složky, až jsem skončil u kuřecího, rýže a bílků," řekl a přiznal, že v závěru už toho měl plné zuby. Pomohli mu ale jeho kolegové, kteří ho podrželi.

Protože právě cvičením tráví řada vězňů velkou část času, má Lukáč za mřížemi velký respekt. "Už před soutěží mě poznávali z kulturistických časopisů. Teď si dokonce chodí i pro podpisy nebo rady, jak dělat některé cviky. Je pravda, že je respekt cítit," řekl.

Hrozivé video: Kulturista zemřel při saltu vzad 

kradu ( 22. srpna 2017 05:14 )

jasně už vidím jak se mukl bojí nějakýho polykače anabolik woe hahaha dobrej vtip

Zobrazit celou diskusi