Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Když nesl pochodeň, upadl. Zemřel chlapec, který byl tváří olympiády! Zabila ho vzácná nemoc

Autor: lm - 
26. června 2017
13:32

Kieran Maxwell (†18), který se stal jednou z tváří letních olympijských her v Londýně, podlehl rakovině. Maxwell proslul svou kuráží, když jako 13letý chlapec nesl pochodeň na letní olympijské hry v Londýně. Ačkoliv ho při štafetě zradilo nemocné tělo a upadl, chlapec se zvedl a svůj úsek dokončil.

Odhodlanost a vytrvalost malého Kierana při LOH v Londýně dojala tisíce Britů. Statečný školák kvůli těžké nemoci přišel o část nohy, ale i přesto se dále věnoval svému milovanému sportu a snažil se žít aktivním životem. Díky tomu si vysloužil pocty nést olympijskou pochodeň při štafetě napříč Velkou Británií. Tehdy třináctiletého chlapce při štafetě zradilo jeho nemocné tělo a upadl, Kieran se ale zvedl a svůj úsek dokončil, za což se mu dostalo velkého uznání.

"Zprvu jsem se obával, že se mi lidé začnou smát, ale nestalo se tak, naopak mě začali povzbuzovat. Máma ke mně přiběhla a křičela, jestli jsem v pořádku a snažila se mi pomoct zvednout. Řekl jsem jí: 'Nech mě, mami. Tohle chci zvládnout, musím pokračovat'," popsal tehdy chlapec britskému deníku Daily Mail. 

Maminka Nicola z pádu svého syna vinila protézu, kterou chlapec dostal od Národní zdravotní služby (NHS). Protéza byla totiž určena pro pacienty vážící aspoň 60 kilo, zatímco Kieran měl jen 30. Kuráž malého chlapce tehdy ohromila i manžele Colina a Christine Weirovi, kteří rok předtím vyhráli pohádkový jackpot 185 milionů eur (téměř 5 miliard Kč) v loterii Euromillions. Weirovi mu následně koupili novou lehčí protézu.

Kieranovi lékaři v 12 letech diagnostikovali tzv. Ewingovo sarkoma, což je velmi vzácná rakovina kostí. V říjnu 2016 mladíkovi lékaři řekli, že už pro něj nemůžou nic udělat. Minulý týden v pátek pak jeho maminka na Facebooku oznámila, že Kieran zemřel. "Odešel pokojně ve spánku," uvedla.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

stařec ( 27. června 2017 07:43 )

Bohužel ,denně umírají stovky lidí na rakovinu!! Jaký má smysl vypichovat jednoho,proto že je z ameriky?!?!

marlen52 ( 26. června 2017 21:28 )

tak to je moc smutné a je mně líto toho co tady někteří lidi píšou. oni si neuvědomí že to může postihnou kohokoliv i je

davejpozor ( 26. června 2017 20:38 )

Jak je mozne, ze kdyz nekdo napise sproste slovo prispevek mu smazou, ale kdejaky sprosty hnup, ktery neni schopen trosky respektu tady muze "vyblit svoje zkvaseny a shnily zvratky" a nic se nedeje. Doufam, ze jsou tito lide sami se sebou alespon spokojeni a usnou s pocitem dobre odvedene prace. A Blesk je asi se svoji cenzurou taky spokojeny.

xxxx678 ( 26. června 2017 16:08 )

Zmiz, než ti při pondělku jednu fláknu, zmetku. A jdi se předvádět jinam!

prycsnima ( 26. června 2017 15:42 )

 Škoda. Dobří odcházejí a svi ně zůstávají.

Zobrazit celou diskusi