Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na vozíku zachránila život souseda (90)!

Ilona Novotná (57) zachránila život Vojtěchu Sušánkovi (90)
Ilona Novotná (57) zachránila život Vojtěchu Sušánkovi (90)  (Autor: Zbyněk Schnapka)
Autor: Zbyněk Schnapka, jak - 
17. srpna 2010
08:42

O tom, že lidská solidarita stále ještě mezi lidmi existuje, se přesvědčil Vojtěch Sušánka (90) z Plzně. Téměř nepohyblivý senior ve svém panelákovém bytě v noci upadl a zranil se. Nebýt sousedky Ilony Novotné (57), mohl starý pán i zemřít.

To se nestalo jen díky tomu, že žena uslyšela jeho slabé volání o pomoc a zoufalé klepání holí na zeď. Sama zachránkyně je přitom od pasu dolů ochrnutá a je odkázaná na invalidní vozík. „Do něčeho jsem se zamotal a spadl jsem na zem. Volal jsem o pomoc. Strašně dlouho, byl jsem z toho už ochraptělý. Pak si to přestávám pamatovat,“ svěřil se Blesku Sušánka.

Nikdo z celého paneláku seniorovo volání o pomoc neslyšel. Až na sousedku. „Byly asi tři ráno. Uslyšela jsem, jak volá – pomoc, pomoc, pomozte mi, haló, prosím, pomozte,“ svěřila se Novotná. Protože je upoutána na vozíček, neměla šanci se k sousedovi dostat.

Ihned ale zavolala pomoc. Hasiči vyrazili dveře a sanitka pak Sušánku odvezla do nemocnice. Důchodce skončil připojený na kapačkách a zraněnou ruku mu dali lékaři do ortézy. Starému pánovi se ale v nemocnici moc nelíbí. Už se trochu zotavil a chce domů, aby mohl své sousedce poděkovat.

matyldamatylda ( 17. srpna 2010 14:28 )

Takoví lidé jako pani Novotná mají můj obdiv a úctu

street ( 17. srpna 2010 09:55 )

Obom prajeme zlepsenie ich zdravotneho stavu - a tiez vela dobrych a vnimavych ludi okolo nich ...

jaaaa ( 17. srpna 2010 09:38 )

a ne kdo se s kym vyspal!!

mejsehezky ( 17. srpna 2010 08:51 )

Zobrazit celou diskusi