Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chlapec (3) s obří hlavou: Nemoc ho změnila v netvora!

Tenhle tříletý chlapeček je vážně nemocný. Ve třech letech má hlavu čtyřikrát větší než jeho vrstevníci.
Tenhle tříletý chlapeček je vážně nemocný. Ve třech letech má hlavu čtyřikrát větší než jeho vrstevníci.  (Autor: Reprofoto LifeNews)
Autor: INT, val - 
9. června 2010
05:00

Tříletý chlapeček Žeňa Sevosťjanov z ruského Magnitogorsku má čtyřikrát větší hlavu než jeho vrstevníci. Hrozivá choroba ho za několik měsíců změnila z roztomilého klučíka v malého netvora.

Hlavu má jak dva dospělí lidé dohromady! Po obvodu měří už více jak metr a navíc každý den stále roste. Malý Žeňa je kvůli svému vzhledu terčem posměšků. Děti na něj pokřikují “ufone” a smějí se mu. Nejhůře to nesou jeho rodiče Olga (26) a Alexander (34) Sevasťjanovi, kteří se synem chodí ven už jen zřídkakdy.

Žeňa se narodil předčasně a doktoři u něj objevili začínající hydrocefalus, tedy zvýšené množství mozkomíšního moku v centrálním nervovém systému. V dětství, kdy ještě nejsou uzavřeny lebeční švy, vede tato nemoc k zvětšení celé lebky.

Lékaři se sice snažili rodičům vysvětlit, že by si dítě raději měli nechat vzít, že nemá šanci přežít, ale otec s matkou přes všechno věřili v jeho záchranu. “Říkali mi, že bude žít maximálně do 5 let, že se nedá nic dělat. Ale my jsme se rozhodli, že si ho vzít nenecháme,” říká pro LifeNews.ru zoufalá matka.

A i když to s chlapečkem momentálně nevypadá dobře, tak šance, že bude zase normálně žít stále trvá. Ale k tomu je potřeba provést velmi nákladnou operaci. Rodina se tak rozhodla umístit fotku svého syna na internet a požádat touto cestou o pomoc.

A ta přišla velmi rychle! U Sevosťjanů se brzy na to ukázal neznámý muž, který si přál vidět chlapce na vlastní oči. Když zjistil, že se nejedná o podvod a rodina opravdu potřebuje peníze na operaci, tak položil na stůl obálku s penězi a beze slov odešel.

V obálce bylo 115 tisíc rublů (cca 80 tisíc korun), tedy suma, která pro rodiny z chudších oblastí Ruska znamená pořádný balík peněz a měla by z větší části pokrýt nezbytnou operaci.

Rodina má přesto existenční problémy. Matka nepracuje a musí být s dítětem 24 hodin denně. Otec, který se synem také tráví většinu času, přišel o stálé zaměstnání a nyní si hledá novou práci.  Přesto je u Svatosťjanů mnohem veseleji. Finanční injekce od neznámého muže vlila všem do žil novou krev. “Věříme v zázrak. Náš syn bude žít,” říká se slzami v očích matka Olga.

Své první tomografické vyšetření absolvoval malý klouček v úterý a nyní se čeká na výsledky, které by měly ukázat, zda má šanci na přežití či nikoliv.


Hydrocefalus - hromadění mozkomíšního moku v nitrolebí, zpravidla v mozkových komorách. Vznik hydrocefalu je důsledkem nerovnováhy v produkci a následné resorpci mozkomíšního moku anebo také z důvodu překážky v jeho přirozené cirkulaci.


anasyi ( 11. června 2010 14:29 )

stefa,mozna se mu pomotaly nicky

anasyi ( 11. června 2010 14:28 )

31956,muzes nejak vice priblizit,v cem te stefa urazila?

stefa ( 10. června 2010 19:43 )

Pokud se nemýlím,tak jsem reagovala na příspěvek od lisakusak,ale ozval ses ty 31956 ,že tě urážím.To znamená že jsi jedna a táž osoba.Už jsem si všimla ,že vy dva přispíváte své oplzlé příspěvky právě k takovýmto článkům a nedalo mi to abych si to neověřila.Začala jsem je častěji číst a ejhle ono je to pravda.U tzv.normálního článku kde není nikdo postižen ale jen informuje o něčem běžném nevidím tvé příspěvky.Ty jsou jen u článků o postižených lidech,do kterých ti dělá radost se strefovat sprostými a vulgárními nadávkami.Takové lidi nazývám zrůdama.Zrůda není totiž někdo kdo jinak vypadá ale někdo jako ty, bez špetky lidského citu a slušnosti.

simeon ( 10. června 2010 06:31 )

zničený život a celoživotní trápení dítěte - živé bytosti! Stejně tak celé rodiny, nejen těch úplně nejbližších. Vědí že dítě zemře, vědí nikdy nebude normální, vědí že nemají šanci se o něj sami postarat. Všechno si plně uvědomují a co zvolí? Okamžitě žádají o pomoc a volí na raritě vydělat dokud to jde. Je mi toho malého líto, bude trpět celý svůj kraťoučký život jen kvůli existenčnímu zajištění rodičů

31956 ( 9. června 2010 19:32 )

teda stefo původně jsem si myslel,že jsi normální, ale vyhledávat články o extravagantních zrůdičkách mě opravdu udivuje...kdyby jsi držela pysk a neurážela mě tak po tobě ani nevzdechnu

Zobrazit celou diskusi