Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zavražděná Majka: Zaškrtil ji kvůli penězům!

Majku Guráňovú († 24) našli zavraždenú.
Majku Guráňovú († 24) našli zavraždenú.  (Autor: mk)
Autor: cas.sk - 
4. prosince 2008
14:14

Podle policie vysokoškolačku Majku Guráňovou (+24) udusil Tomáš B. (20) z Ružomberka. Mělo se to stát v jeho bytě v říjnu. Mrtvolu našel náhodný chodec až teď!

Vrah mrtvé tělo potom zabalil do peřiny a odhodil do křoví. Teprve před 3 dny ho objevil náhodný kolemjdoucí. Tomáše B. se policii podařilo chytit do 32 hodin.

Téměř dvouměsíční pátrání po nezvěstné vysokoškolačce Majce z Likavky skončilo předevčerem. Bohužel s tragickým výsledkem. Majku Guráňovú našli uškrcenou.

Začátkem října odešla na schůzku se svým klientem. Při studiu si dívka totiž přivydělávala jako obchodní zástupkyně. Od toho okamžiku jako by se do země propadla. V pondělí našel tělo pohřešované studentky náhodný kolemjdoucí.

Mrtvola ležela v křoví za galerií Ĺudovíta Fullu. O několik hodin později se policii podařilo zadržet podezřelého dvacetiletého Tomáše B. z Ružomberka. Ten se s Majkou pracovně střetl v den jejího zmizení. Při vyšetřování se zadržený mladík přiznal k vraždě.

"Velkým pilníkem ji bouchnul po temeni hlavy. Když spadla na zem, přelepil jí ústa páskou. Natáhl jí igelitovou tašku na hlavu a kolem krku ji asi patnáctkrát stáhnul lepicí páskou, aby zamezil pronikání kyslíku do plic. Následkem toho mladou dívkou udusil," popsal ohavný čin krajský ředitel policie v Žilině František Posluch. "Potom ji páskou svázal ruce i nohy a tělo zabalil do deky. Potom ji odvezl do křoví v Makovičko ulici v Ružomberku."

Bezcitný vrah byl podle policie dlužníkem firmy, pro kterou Majka pracovala. V osudný den se přišla dohodnout na podmínkách. Měla u sebe 50 tisíc slovenských korun, které jí sebral.

Tomáš B. je obviněn z obzvlášť závažného zločinu, z vraždy. Za mřížemi může strávit 25 roků. Případně mu hrozí doživotí. V minulosti už byl trestaný. Zoufalá rodina Guráňů se s vraždou milované dcera a sestry nikdy nesmíří. "Té bestii přejeme jen to nejhorší," vzkazují vrahovi.