Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Strýc zabiják: Vraždil nebo seděl v kriminále

Autor: Zbyněk Schnapka - 
3. prosince 2008
16:32

Jediná podala pomocnou ruku svému nevlastnímu bratrovi. Poskytla mu bydlení, jídlo i peníze. Přála si, aby si našel práci a stal se z něj slušný člověk. Miroslav Štěpánek (†34) se Slávce Kučerové ale pořádně »odvděčil«.

 

Zavraždil jí dceru Janu (†28) i vnoučka Romana (†1). Pak se sám oběsil. Tragédie se odehrála v pondělí v Luhu nad Svatavou na Sokolovsku. Nevraždil poprvé, dva tresty za vraždy si už odseděl.

Zdrcující je, že vrah vyšel z vězení teprve letos 15. září. Útočiště našel u nevlastní sestry v Hranicích na Chebsku. „Bydlel u mne. Chtěla jsem, aby si našel práci. Je soustružník nebo obráběč kovů. Tak si našel zaměstnání u jedné firmy v Aši. Měl tam nastoupit teď ve čtvrtek,“ prozradila Kučerová.

Vrahova maminka se zhroutila, když se dozvěděla, co její syn opět udělal. Štěpánek totiž nevraždil poprvé. Už ve svých šestnácti letech mu soud za sexuální vraždu jako mladistvému vyměřil tříletý trest. Za další pokus o vraždu v roce 1995 skončil na 14 let za mřížemi jedné z netvrdších káznic v Česku, ve Valdicích. Odtud vyšel letos v září a za dva měsíce pak spáchal hned dvě vraždy – zabil maminku Janu a její dítě Romana.

Soudní lékař už provedl pitvu těl obou zavražděných. „Předběžné výsledky sdělíme zítra, tedy ve čtvrtek,“ upřesnila Martina Kohoutová ze západočeské policie v Plzni ze západočeské policie. Štěpánek krátce po dvojnásobné vraždě spáchal sebevraždu. Oběsil se v koupelně rodinného domku, kde zabíjel.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání