Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Osmiletý školák se oběsil kvůli smrti maminky

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT - 
26. listopadu 2008
12:57

Osmiletý britský školák neunesl smrt své matky a dědečka a oběsil se na své školní kravatě ve svém pokoji.

Ve své zprávě koronerka Anne Hind při současném projednávání před soudem uvedla, že jde o nejsmutnější příběh, jaký zažila za svou dosavadní dvacetiletou kariéru. Joshuovi Aldredovi zemřeli v průběhu několika měsíců maminka a dědeček na rakovinu, což mu zlomilo srdce.

Jeho rodina řekla, že mu chybělo maminčino objetí, ale že vše nasvědčovalo, že se s maminčinou smrtí v týdnech po její smrti vyrovnává. Joshua se ještě vyrovnával se smrtí svého dědečka, když v březnu letošního roku prohrála boj s rakovinou jeho milovaná maminka.

Jeho otec Jason (41), který přišel o otce, ženu a jediné dítě během deseti měsíců, řekl, že Joshua byl vzorný. Ve svém prohlášení pan Aldred řekl, že naposledy viděl svého syna živého ráno před odchodem do práce. Řekl: "Vím, že mu chybělo mámino objetí a že jí namaloval do svého bloku Manchaster United, který ležel vedle jeho postele."

255056:gallery:true:true

Dědeček zemřel v nemocnici loni 9. září. Joshua byl rozčílený a prožíval stejné emoce jako zbytek rodiny, řekl pan Aldred.

Jeho maminka zemřela v nemocnici na sepsi 17. března. Bylo na panu Aldredovi, aby řekl tuto smutnou zprávu svému synovi. Nechal ho dokončit běžný školní den. V půl páté odpoledne ho vyzvedl ze školy a vzal k jezeru Fairhaven Lake, posadil si ho na koleno a řekl mu, že jeho maminka ten den zemřela.

Soud slyšel, že chlapec, který žil Lytham St Anne's, žil dále jako zdravý aktivní chlapec, který jezdí na kole, na koni a táboří se svým otcem. Ani škola nehlásila žádné změny v jeho chování.

Na večer 5. června zavolal pan Aldred svému synovi z práce, aby mu řekl, že ho miluje. Jen o hodinu později mu volala jeho matka Christine, aby mu řekla, že Joshua měl nehodu. Spěchal do nemocnice Blackpool Victoria Hospital, kde byl chlapec později prohlášen za mrtvého.

Podle Christine přišel Joshua normálně ze školy. Moc se mu nechtěly dělat domácí úkoly, protože se chtěl dívat na Simpsony. Poté odešel do svého pokoje v patře a když za ním později přišla, tak ho nalezla viset na posteli. Okamžitě ho sundala a dala mu dýchání z úst do úst a dávala mu masáž srdce než přijela záchranka. Přesto se ho nepodařilo oživit.

Joshuova rodina je tragédií zdrcena a rozhodla se založit na jeho památku fond The Joshua Memorial Trust Fund.