Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V Ostravě se znovu stavějí protipovodňové hráze!

Autor: iža - 
2. června 2010
15:40

Potoky znovu zatopily domy! Lidé na Ostravsku se ještě nestačili z povodní vzpamatovat a už mají v domech znovu vodu. Některé místní toky se už vylily a zaplavily ulice, zahrady, sklepy i přízemní rodinných domků. Hasiči museli znovu stavět protipovodňové hráze.

V Ostravě-Petřkovicích se rozvodnil Ludgeřovický potok a zatopil několik domů. Třetího stupně povodňové aktivity dosáhla i říčka Porubka v  Porubě a ohrožovala Mateřskou školu na ulici V Zahradách. Z mateřinky muselo být evakuováno 67 dětí.

V osadě Žabník v Koblově čtyřicet hasičů znovu staví protipovodňovou ochrannou hráz. Tvořená je hlavně velkými gumopryžovými vaky, které hasiči vážou k sobě a plní vodou. Při povodni před dvěma týdny tam hráz z pytlů plněných pískem vůbec nestačila. Žabník leží v bezprostřední blízkosti Odry, která tam před třinácti lety smetla několik domů. Vodohospodáři varují, že Odra dnes opět dosáhne nejvyššího stupně povodňové aktivity.

barbatus ( 3. června 2010 02:08 )

Už mi není líto lidí, které opakovaně vyplavuje voda. Jsou prostě uvzatí a hloupí, když zůstávají tam, kde se jim opakovaně ničí majetek. Pokud by mi hrozilo, že zcela nahodile přijdu o vybavení domácnosti a budu muset draze opravovat barák - no to raději sbalím suché saky paky a hurá někam jinam. Mohla by se taky začít zveřejňovat jména odpovědných lidí, kteří povolili výstavbu nových domů v záplavových oblastech. Kdo povolil novou výstavbu v Troubkách? Kdo nechal postavit celá sídliště v Krnově, v Opavě - Kateřinkách, kdo domky v Ostravě u Porubky? Kdo má vodu kousek za plotem, ať nebrečí, že ji má i před plotem. Nebo v kuchyni.

Zobrazit celou diskusi