Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Trump a Babišová slaví narozeniny. Premiér „půjčil“ Moniku do USA, smějí se Češi

Autor: tva - 
14. června 2019
18:25

Americký prezident Donald Trump v pátek slaví 73. narozeniny. Na twitteru už mu stihl popřát oficiální účet Bílého domu, který sdílel fotografii, na které se Trump za řečnickým pultem usmívá, zatímco mu jeho žena Melania tleská. K přání u příležitosti narozenin první dámy Spojených států, které slavila na konci dubna, byl přitom vybrán o poznání zvláštnější snímek. Trumpová na něm byla na pohovce v Oválné pracovně v obklíčení fotografů. Ti ale věnovali veškerou svou pozornost právě jejímu manželovi, který v tu chvíli hostil českého premiéra Andreje Babiše (ANO) a jeho choť Moniku. Právě ona slaví narozeniny také, je jí 45.

Předseda české vlády poblahopřál americkému prezidentovi také prostřednictvím sociální sítě twitter. Ve svém přání zmínil fakt, že ve stejný den slaví narozeniny také jeho manželka Monika. Ta se podělila na svém instagramovém účtu o snímky, na kterých oslavuje v objetí s přáteli v jedné z pražských restaurací s výhledem na Prahu.

Vnímavějším uživatelům ale neuniklo, že Babišův text je formulován tentokrát neobratnou angličtinou, která právě v místě, kde premiér zmiňuje svou ženu, dost nešťastně mění celý význam věty.

„‚Today is the day when you and my wife celebrate your Birthday‘...  Jsem jedinej, komu tato formulace připadá divná? Nemělo tam být spíš ‚me and my wife‘?“ ptá se jeden z nich. „No tak mu půjčil Moniku, no. Má narozky...“ odpovídá mu další.

Na premiérovo blahopřání reagoval i falešný (a jediný) twitterový účet 1. místopředsedy hnutí Jaroslava Faltýnka (ANO). Ve svém popíchnutí zmínil pro změnu chybné oslovení britské královny, kterého se Babiš v minulosti dopustil.

lojzaopava ( 17. června 2019 11:44 )

http­s://ww­w.res­pekt­.cz/po­liti­ka/str­asburk-odmitl-babisovu-stiznost-jeho-jmeno-v-registru-agentu-stb-zustane

blamal ( 16. června 2019 10:29 )

Tak predevsim bychom nenapsali “by jste”, ale napsali bychom “byste”. Vime? A i tim se odlisujeme od tupych volicu neplatice dani, zlodeje eurodotaci, lhare a uknuceneho estebaka, co mluvi jako Tatar.

matylda-rut ( 16. června 2019 09:51 )

Šmarjá, se z toho nezblázněte. Sami by jste to sotva nenapsali lépe a mnozí ani neví co napsal. Hlavně, že popřál. Trump taky není ne výši, připomínám jen jeho větu: Belgie je krásné město. Svět se zasměje, ale nepodělá. Když může mít prezident
mezery v zeměpise, proč by nemohl mít premiér v anglině.

tulipan ( 15. června 2019 09:29 )

junkiexl!! ty jeblá jitrnice a vy ostatní co ho špiníte!! Kdyby jste měli v hlavě to co on má v koleně tak nemáte 6korun v kapse,ošklivé šlapky,jeblé děti,nesmrdí vám z huby závist je mocná čarodějka pro stoku,hnuj!!!

tulipan ( 15. června 2019 09:25 )

ty novinářský hovado smějí se češi!! nesmějí jen novinářský doby­tek,ka­nál,st­oka,­náměs­tí chcíplotin pražáku!! opozice,udavaču jeblé jelito Minář­,Akti­visti,­kmot­ři,tu­nelá­ři!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa