Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Expremiér Tošovský sešrotoval v USA ferrari. A potichu odešel do důchodu

Autor: deb - 
17. března 2017
11:30

Expremiér Josef Tošovský zavinil loni v dubnu autonehodu nedaleko Washingtonu v USA. Na jeho bezohlednost doplatili zraněním tři lidé, sám vyvázl jen s pokutou 200 dolarů (5 000 korun). Navíc ale zcela zdemoloval červené ferrari, které řídil. Od té doby se po Tošovském slehla zem. Až nyní se ukázalo, že krátce po incidentu odešel do penze, jak v pátek upozornily Hospodářské noviny.

Ve Věstníku policejního okrsku ve Fairfaxu v americkém státu Virginia vyšla zpráva o hromadné autonehodě nedaleko Washingtonu. Viník Josef Tošovský se vyřítil na hranu kopce. V momentě, kdy uviděl před sebou kolonu stojících aut, tak své červené ferrari strhl do protisměru. A srazil se se dvěma auty.

Z nehody, která se stala 18. dubna, všichni vyvázli živí, a italský sporťák vypadal na fotkách úplně zdemolovaný. Spolujezdce z ferrari a dva lidi z druhého vozu odvezli do nemocnice. Byli mimo ohrožení života. Za bezohlednou jízdu dostal pokutu jenom 200 dolarů. Policejní zpráva končila slovy: „Řidič ferrari Josef Tošovský, 65, z Washingtonu D. C. byl předvolán pro bezohlednou jízdu“.



Prototyp konzervativního bankéře si předtím nikdo nedokázal představit jinak než v černém obleku. Když se zpráva o jeho nehodě dostala do českých médií, Tošovský vůbec nereagoval. Zmizel i před kolegy.

„Domníval jsem se, že je stále v Bance pro mezinárodní platby (BIS),“ řekl Pavel Kysilka, bývalý viceguvernér ČNB. To samé si myslel i Luděk Niedermayer, někdejší kolega, nyní poslanec Evropského parlamentu za TOP 09. Mnoho jeho bývalých kolegů z České národní banky si donedávna myslelo, že stále vede Institut pro finanční stabilitu. Ten patří právě pod Banku pro mezinárodní platby (BIS).

Podívejte se, jak málo stačí k dopravní nehodě s ferrari, když si myslíte, že to stihnete:

Video  Srážka na křižovatce: Rozsvítí se zelená... a přiřítí se ferrari.  - Youtube.com
Video se připravuje ...

V institutu přitom Tošovský nepůsobí už skoro rok. V tiskové zprávě BIS oznámila, že odešel do důchodu. Ve funkci ho nahradil od července Fernando Restoy, španělský centrální bankéř. Tošovský v institutu působil už 16 roků a měl důchodový věk. Ještě v dubnu 2016 vyšel v BIS inzerát na uvolněnou funkci. Z toho vyplývá, že odchod oznámil krátce po nehodě. Není známo, co od té doby Tošovský dělá.

Josef Tošovský nastoupil po studiích ekonomie do Státní banky československé (SBČS). V osmdesátých letech pracoval v Živnostenské bance v londýnské pobočce. Byl členem KSČ a před rokem 1989 spolupracoval s tehdejší komunistickou rozvědkou, které vypracovával analýzy. Stal se šéfem SČBS. Po rozdělení Československa přešel na pozici guvernéra ČNB, kde vydržel až do roku 2000. Na konci roku 1997 si „odskočil“ do čela přechodné úřednické vlády.

Auto značky Bentley zboří další čtyři luxusní vozy:

Video  Auto bez řidiče zboří 4 luxus auta.  - Facebook
Video se připravuje ...

joudajoudovy ( 18. března 2017 08:57 )

uz jsi videl praskaneho zlodeje a podvodnika, aby za sebou nechal stopy? vzdy to odnese nekdo jiny. pozice vysokeho bosse je chranena i hajena, vcetne policie a soudu. toto muze objasnit pouze kalouskovo danove priznani a to za dobu 27.let. proc se tak brani jak cert krize? neb by rychlosti svetla mazal do teplaku a proto kolem sebe mlzi a odvadi pozornost. pouze hlupak mu vse veri a provokater zastava. ze si se nebouril, kdyz lidem utahl opratku, vysmival se jim, urazel je i fyzicky napadal, statni kasu nejvice zadluzil, pro sve kamose vydal dluhopisy a za sebou zanechal mrtvoly? pouze TY nemas zadne argumenty a vypoustis opakovane dementni demagogie. mas to marne, postavicka kalousek jiz dohrala a nebude o nej stat ani divadelni spolek objizdejici vesnice.

joudajoudovy ( 18. března 2017 07:51 )

nejaka zavistiva a neschopna nula jako ty, me nemuze urazit a co maji na babise? vsemu rozumis jak koza petrzeli, ktera hlasite meci, ze nepatri mezi vyvolene a nebude vpustena na rozkvetlou zahradku. bez se bodnout i se svym nickem zdenkkem.

anticccp ( 17. března 2017 18:10 )

Žid ve funkci guvernéra ČNB ukradl pro své zámořské soukmenovce náš zlatý poklad a teď si užívá "zaslouženého" důchodu.

deratizater ( 17. března 2017 16:57 )

to je to samé jako bys hladovému vlčákovi dal hlídat jitrnice

syrucek ( 17. března 2017 16:36 )

 na hranu kopce? Co to je?? Překlad po plesku? Snad na vrchol ne?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa