Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Exministr Chládek přešel z ČSSD k Velebovi. „Je čipera,“ chválí šéfa Středočechů

Autor: Václav Lang - 
3. února 2017
08:30

Bývalý ministr školství za ČSSD Marcel Chládek má nové angažmá. Ve čtvrtek se stal předsedou Strany práv občanů (SPO), dříve zemanovců, ve Středočeském kraji. Pro Blesk.cz to v pátek ráno potvrdil předseda SPO Jan Veleba. Exministra si chválí a počítá s ním do voleb.

„Byla to oboustranná záležitost. Pan Chládek vystoupil z ČSSD, a protože je to člověk činorodý a protože SPO má podobný program jako ČSSD, tak vstoupil k nám a včera se ucházel o předsednictví a byl zvolen,“ potvrdil pro Blesk.cz Veleba. Chládek už je podle něj členem. O spolupráci se začali bavit zhruba před půl rokem.

Veleba si jeho angažmá cení a Chládka by rád nasadil i do sněmovních voleb. „Zcela určitě. Pokud půjdeme do voleb, jako že půjdeme, tak samozřejmě,“ řekl a dodal: „Je to bývalý ministr a docela výrazný ministr, docela čiperný ministr, myslím že na ČSSD až moc – nakonec ho to stálo křeslo. Takže s ním zcela určitě, pokud on bude souhlasit, počítáme.“

Bývalý ministr na dotazy redakce zatím nereagoval. 

Chládek skončil v Sobotkově vládě v červnu 2015 poté, co se v médiích objevila kritika, že se choval hrubě ke svým podřízeným, hlavně ženám. Chládek to odmítl jako „mediální lynč“. O dva měsíce později byl jmenován generálním manažerem státních reprezentací a fotbalových akademií.

Mezitím si vystavěl v Novém Strašecí na Rakovnicku vilu za pět až šest milionů:

dzery ( 3. února 2017 12:10 )

Hulváte ty musíš mít těžkej život.

janamorava ( 3. února 2017 10:17 )

Pánové. že se spolu nedomluví politici, je normální, oni bojují o koryta. A my bychom měli bojovat proti nim. Místo toho se navzájem napadáme, nadáváme si hůř než ti politici, neuznáváme názor druhého. Jestli se nespojíme, bude mít ta pakáž stále navrch.

lug70 ( 3. února 2017 09:44 )

Chládek patřil mezi nejrozumnější ministry Sobotkovy vlády. Jako ministr školství bránil v zavádění nesmyslných experimentů do školství např. inkluzi, gender. Snažil se i omezit vliv neziskovek ve školství, které ty nesmyslné experimenty protlačovaly. Jenže také šlápl na kuří oko indickému šéfovi mocné neziskovky Amnesty international. Chládek ho totiž poslal do prd*le s jeho lživou kritikou našeho státu, že prý diskriminujeme cikány v přístupu ke vzdělání. Právě odvaha se postavit lhářům z Amnesty international Chládkovi zlomila vaz a ne bvinění ze špatného chování k zaměstnancům. To byla jen vykonstruovaná záminka, která se samozřejmě nakonec nepotvrdila.

janamorava ( 3. února 2017 08:48 )

Loď se potápí, krysy utíkají. Přeměna z krys na potkany. Ještě že si pan Chládek zajistil teplé místečko ještě před úplným krachem. Hle - morálka našich politiků!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa