Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chládek už je v teploučku! Exministr si postavil vilu za miliony. Kde je vzal, nechce říct

Autor: Eva Pospíšilová - 
6. ledna 2016
19:59

„Je ti teplo, chlapče?“ „Je,“ mohl by už na dotaz Mrazíka odpovědět i exministr Marcel Chládek (47, ČSSD). Alespoň podle auta krbařů, které včera parkovalo před jeho vilou v Novém Strašecí na Rakovnicku.

Nový dům exministra školství na pozemku za 1,3 milionu korun vyrostl za rok jako z vody. Ovšem poněkud kalné – není totiž vůbec zřejmé, z jakých zdrojů Chládek vilu za odhadem 5 až 6 milionů postavil.

V minulosti totiž tvrdil, že zatímco parcelu si pořídil z rodinných úspor, stavbu bude financovat z prodeje řadového domu v Hostivici u Prahy. Jenže ten je – sice s rezervací – stále za 4,3 milionu korun v nabídce společnosti Rooms agentura. A podle katastru nemovitostí pořád říká pane Chládkovi...

Mohl si bývalý politik na stavbu vydělat coby ministr, kdy si s náhradami přišel na více než 122 tisíc měsíčně? Na téhle židli vydržel rok a půl. Pak se musel poroučet poté, co vyšly najevo jeho narážky podřízeným typu »slečno, vy jste lahodná«. Nebo že by měl úspory z doby, kdy dělal náměstka hejtmanovi Davidu Rathovi?

Možná ale stavbu zafinancoval z nové, na míru pro něj vytvořené funkce ve vedení Fotbalové asociace ČR. Tam díky dobrým vztahům s tamními funkcionáři po ministerském pádu hned zamířil. Na tyto otázky Blesku Chládek neodpověděl. Mlčí ostatně od doby, kdy skončil jako ministr…

sores ( 7. ledna 2016 10:05 )

 Do pr.dele už, kde ty milióny český politici berou???? Jsou to nejbohatší lidi ve zlodějském státě a pak český rádoby VIP !Dělat politika je těžký byznys na prachy, v práci chrápou a nebo čumí do mobilu, pořád nejsou k zastižení na svém pracovišti.Hnus sebranka.

rumungro ( 7. ledna 2016 05:16 )

Když může být bohuš zrádce,tak jaká je v politice asi tak morálka.

kiwi65 ( 6. ledna 2016 22:02 )

 Asi tak jako všichni politici má až neuvěřitelně spořivou manželku,nabo mu půjčil strýček jak to tady už bylo.Hlavně k těm prachům určité přišel poctivě to dá rozum.Už mi z toho je na blití....

Ruudazvostravy ( 6. ledna 2016 21:59 )

 Co bi,fsadil ty správný čýsla a chit v lotéryjy byngo,ny?

alusinek ( 6. ledna 2016 21:46 )

Krásně napsáno,přesně tak.Proč se tam většina lidí cpe.Nejsnáž vydělané peníze,při nemoci jim jde plat a pokud nejsou v práci,tak se to vytratí.Výhod plno,peněz převelice a pokud je vyhodí,jdou ještě na lepší místečka.Bordel je to hrozný,měli by si vyzkoušet makat rukama a možná že by schvalovali jiné zákony.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa