Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Taky jsem měl háro, ozval se ministr Chvojka. A nejsou se Škromachem jediní

Autor: val - 
22. ledna 2017
16:21

Politici se nerodí v kvádru s kravatou a taky si zažili svá divoká léta jako všichni ostatní. Rádi to pak dávají na odiv, aby voliči věděli, že nejsou jiní než oni. Retro smršť rozpoutal facebookový démon Zdeněk Škromach (ČSSD) a po něm pokračují i ostatní. Vlasatou fotkou z metalové éry se v sobotu pochlubil ministr pro legislativu Jan Chvojka (ČSSD), předtím „háro“ ukázali i jiní politici, které bychom si jinak než v obleku většinou nedovedli představit.

Zdeněk Škromach není jediný, kdo měl kdysi trošku delší vlasy,“ napsal Chvojka v sobotu večer na Facebook a přidal fotku sebe sama, zřejmě v teenagerovském věku, s dlouhými vlasy a krátkým porostem na tvářích.

Ministr Jan Chvojka jako teenager Ministr Jan Chvojka jako teenager | Facebook Jana Chvojky

Reagoval na několik fotek, jimiž se na sociálních sítích v minulých dnech chlubil bývalý senátor a zřejmě budoucí prezidentský kandidát Zdeněk Škromach (ČSSD). Na snímcích z mládí pózuje jako vlasatý a vousatý tramp – jednou stopující, jindy polehávající v trávě při západu slunce.

Zdeněk Škromach ve 20 letech: Ležérní póza v trávě. Zdeněk Škromach ve 20 letech: Ležérní póza v trávě. | Facebook / Zdeněk Škromach

Sociální sítě otevřely prostor takovému způsobu prezentace. Od někoho to může být vypočítavá snaha přiblížit se běžným občanům, jiní to dělají nezištně pro pobavení.
Škromach a Chvojka nejsou jediní politici, kteří nosívali dlouhé hřívy. Blesk.cz nedávno v archivech narazil například na vlasatého Pavla Béma nebo kdysi husté černé kadeře Miloše Zemana.

Pavel Bém v roce 1997 a v roce 2015. Za 18 let shodil vlasy i brýle. Pavel Bém v roce 1997 a v roce 2015. Za 18 let shodil vlasy i brýle. | Blesk / Ladislav Křivan, ČTK

Dlouhé vlasy nosil i exministr Alexandr Vondra, který se teď k mladické revoltě vrací a nosí culík, nůžkám se po odchodu z politiky vyhýbal také třeba Radek John. Fotkou z let dávno minulých nedávno překvapil i europoslanec Jan Zahradil

Jan Zahradil na fotce z roku 1980 Jan Zahradil na fotce z roku 1980 | facebook.com

Další vlasaté politiky najdete v galerii:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa