Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vondra k Chartě 77: Podpis jsem odkládal i kvůli studiu. S vězením jsem počítal

Autor: vei - 
9. ledna 2017
18:26

Alexandr Vondra se stal nejmladším mluvčím Charty 77, tu podepsal až po deseti letech od jejího vzniku. Tehdejší režim ho kvůli tomu nenechal v klidu, z čehož rodiče pochopitelně příliš radost neměli. Maminka ho ale přeci jen přišla podpořit k soudu. V roce 1989 nakonec skončil ve vězení...

V obsáhlém rozhovoru pro Blesk.cz pozdější spoluzakladatel Občanského fóra a někdejší ministr obrany Alexandr Vondra (ODS) přiznává, že se v takzvané době „temna“ cítil dobře a vzpomíná na ni v mnohém v dobrém. Kdy vlastně četl text Charty 77 poprvé a připadal si při podpisu jako hrdina? Proč ho odkládal? Podívejte se na 1. část rozhovoru: 

 

 

joudajoudovy ( 10. ledna 2017 09:18 )

zvanil z cha cha party opet klame narod. s komousi si pripravovali pudu pro loutkove prevzeti moci. sam se v mediich priznal, ze rudou knizku zahodil v unoru 1990. na co samozer z cha cha party cekal? ze se samet nezdari a on zustane vernym soudruhem a prijemcem nezdanenych valut? vondro, vondro, o vasich soukromych aktivitach se napsalo dost, pocinaje sexovanim s havloidem, pres alkoholickou manzelku i nemanzelske dite, vcetne financnim samosberu mimo prijem z trafik. at s amiky delate co muzete, slunce vychazi na vychode a vy jiz neporucite vetru desti. verim na rozum ceskeho naroda, aby vam s vasimi prateli byla znemoznena zkaza evropy.

moiaza ( 9. ledna 2017 21:20 )

Gauner křivá huba tam dávno měl sedět. Malé ryby pozavírají a ryba největší je vysmáta. To členové Chátry mají imunitu?

boxer ( 9. ledna 2017 19:35 )

Jak to že nesedí v base za PROMOPRO !!!!

henes ( 9. ledna 2017 19:12 )

Hezký to člověk...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa