Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Forejta si smažte. Bývalý protokolář na Hradě vrátil už i mobil

Autor: kal, vei - 
3. ledna 2017
23:10

Kdo měl hradní mobil na Jindřicha Forejta, v klidu si ho může smazat. Bývalý šéf protokolu s koncem angažmá na Pražském hradě vrátil prezidentské kanceláři už i číslo, které používal. Podle informací Blesk.cz má teď už kontakt někdo jiný.

„Toto telefonní číslo se vrátilo zpět do užívání kanceláře. Původní uživatel na něm k zastižení není.“ Taková zpráva přišla do redakce Blesk.cz z mobilu, na kterém dříve „fungoval“ Jindřich Forejt. Nepřehlédnutelná postava, která se pohybovala v okolí prezidentů Miloše Zemana, Václava Klause a krátce i Václava Havla, skončila svoji hradní misi loni v prosinci.

Forejt uvedl, že to dělá z osobních a zdravotních důvodů. Bezprostředně předtím měl ale na Hradě zapečetěné dveře do kanceláře a do médií uniklo kompromitující video, na kterém se má oddávat bílému prášku.

Kdo na Forejta nezanevřel, je bývalý prezident Václav Klaus. Nejenže se nezdráhal objevit před fotografy po jeho boku, ale mluví o tom, že by mu bývalý blízký spolupracovník mohl pomoci v pronikání do „evropských politik“. Jestli Forejt zakotví přímo v Institutu Václava Klause, ale zatím exprezident neuvedl. Ani to však nevyloučil.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa