Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Forejt skončil na ministerstvu zahraničí. Měl dělat sekretářku

Autor: val - 
1. ledna 2017
16:52

Bývalý vrchní hradní protokolář, který po zveřejnění kompromitujícího videa ukončil ze zdravotních důvodů své angažmá u prezidenta, skončil také na ministerstvu zahraničí. Tam byl dosud veden jako zaměstnanec.

„Ministerstvo zahraničních věcí ČR obdrželo koncem roku 2016 písemnou žádost Jindřicha Forejta o ukončení jeho služebního poměru na MZV. Státní tajemník MZV této jeho žádosti vyhoví a jeho služební poměr ukončí k 2. 1. 2017,“ informoval resort na svých stránkách. 

Forejt teprve před několika týdny skončil v čele odboru protokolu Kanceláře prezidenta republiky. Donedávna se o něm mluvilo jako o budoucím velvyslanci ve Vatikánu. Jeho odchod z ministerstva zahraničí, kde měl od června 2015 neplacené volno, ještě víc potvrzuje verzi, že je tato možnost pasé.

Měl nastoupit jako sekretářka

U prezidenta Forejt skončil poté, co se na veřejnost dostalo kompromitující video, kde údajně právě šéf hradního protokolu patrně holduje drogám. Počátkem prosince pak ze zdravotních důvodů požádal o rozvázání služebního poměru.

V této souvislosti se začalo mluvit o tom, že by mohl začít pracovat právě na ministerstvu zahraničí, kde je fakticky stále veden jako zaměstnanec. Jak nedávno upozornil Český rozhlas, po Novém roce by musel nastoupit na pozici sekretářky. „Na začátku ledna by musel nastoupit na pozici, která odpovídá jeho vzdělání a kvalifikaci, což by byla funkce sekretářky odboru protokolu,“ uvedla pro ČRo mluvčí resortu Michaela Lagronová.

Dodala, že kandidát na post velvyslance nemusí být zaměstnancem ministerstva zahraničí. "Velvyslancem může být každý, koho odsouhlasí vláda a prezident," oznámila. Budoucí velvyslanec ve Vatikánu však musí mít bezpečnostní prověrku na stupeň "Tajné". Podle serveru Týden.cz Forejt prověrku měl, ale po odchodu z Hradu ji vrátil. Hrad ani Národní bezpečnostní úřad tuto informaci nepotvrdily ani nevyvrátily.

 

avast ( 1. ledna 2017 21:04 )

Měl nastoupit jako sekretářka . Copak má šéfe Jindra frndu?

Hunt ( 1. ledna 2017 20:44 )

blban:Ty woe,kolik jsi za svůj zas-raný život,viděl kavárníků?

buban ( 1. ledna 2017 16:22 )

Ono kus reprezentace ČR byl zrzavý Venca,kavárníky tolik opěvovaný prezident.Z některých návštěv se vracel ve stavu, znemožňujícímu mu pohyb po vlastních.K tomu zrzavá Bára na koloběžce bojující o něj s héérečkou D....

buban ( 1. ledna 2017 16:15 )

Furt nedělejte z tatíčka Masaryka modlu.Sice to nemyslel špatně,ale Češi prostě musí žít v područí, jedno, kohokoliv. A ono Rakousko-Uhersko mělo cosi do sebe.Dnes jsme mohli být dál,bez EU,zato spolu s Rakouskem.

aIIahakbar ( 1. ledna 2017 15:52 )

Ten se začal obracet hned po roce 1989, když zjistil, co za chátru se toho tady chopilo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa