Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Zakletý“ úsek dálnice D8 už jede. Prokřehlý Babiš se na slávě choulil zimou

Autor: ČTK, kal - 
17. prosince 2016
17:30

Politiky a zvědavce na posledním úseku dálnice D8 přes České středohoří vystřídali běžní řidiči. První auta sem vjela za policejními vozy před 16:45, uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl.  Kvůli nestabilnímu podloží na trase v Českém středohoří je u prackovické estakády provoz sveden na jeden ze dvou mostů, potížemi by se měla zabývat v pondělí vláda.

Otázkou je, zda v pondělí na vládu dorazí i vicepremiér Andrej Babiš (ANO). Na slavnostním ceremoniálu v tunelu Radejčín byl společně s ministrem dopravy Danem Ťokem (za ANO) a prezidentem Milošem Zemanem i on. Jenže podle fotografií z místa nevypadal vůbec dobře. V mrazivém počasí se choulil na židli na pódiu, ruce si zahříval o šálek horkého čaje a bojoval s rýmou.

Babiš má se zdravím v poslední době sérii potíží, trápí ho zrak, páteř, nadváha a na schvalování rozpočtu ve Sněmovně přišel začátkem prosince s antibiotiky a rouškou. Zřejmě ještě není ani teď úplně fit.

Ve stoprocentní kondici není ani D8. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) nevyloučil to, že by se nestabilní úsek mohl v budoucnu uzavřít úplně. Podle ministra dopravy Ťoka je ale dálnice bezpečná, nemá informace o tom, že by byl důvod dnes otevřený úsek zcela uzavřít.

Podívejte se na video z posledního úseku dálnice D8:

Video  Z Prahy až do Drážďan: Tohle je poslední úsek D8, který zbývalo dodělat.  - David Malík, Matěj Šrám
Video se připravuje ...

Zatímco většina aktérů slavnostního ceremoniálu hlavně děkovala, Babiš mluvil o penězích na další výstavbu a prezident Zeman kritizoval takzvané zelené aktivisty. Stavba 94 kilometrů dlouhé dálnice D8 trvala 32 let a jen poslední problematický úsek vyšel na 10 miliard korun.

amgal ( 18. prosince 2016 08:43 )

redaktor by si měl koupit brýle, jak může trápit Babiše nadváha deb....ile? Štíhlejšího politika jsem neviděl.

Hunt ( 18. prosince 2016 08:37 )

Ťoka okamžitě odvolat a jeho "tatíčka" Bureše vymáchat ve vývaru z jeho párků!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa