Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Intimní video na šéfa protokolu. Forejt končí a na klice má pečeť

Autor: zst, kal - 
5. prosince 2016
15:30

Ředitel hradního protokolu Jindřich Forejt po několika excesech končí ve své funkci. Uvádí to zdroj Blesku a také dva zdroje internetového portálu Neovlivní. A důvod jeho odvolání může být daleko peprnější než dosud známé hradní přešlapy. Forejt totiž figuruje v intimním videu, se kterým dvojice mužů obchází česká média a nabízí ho ke koupi, jak uvedl server Echo24.cz. 

„Já zastávám názor, že potřebujeme ejakulaci myšlenek, a nikoli spermatu, alespoň z hlediska veřejného publika,“ dobíral si prezident Miloš Zeman šéfa think-tanku Evropské hodnoty Jakuba Jandu. Slova z pořadu Blesk.cz S prezidentem v Lánech ale nejspíš stejně dobře sedí i na jeho protokoláře Jindřicha Forejta.

Existuje totiž video, ve kterém je šéf hradního protokolu ve velmi intimních situacích. Snímek s Forejtem nabízí novinářům v Česku dvojice mužů, začínala na 250 tisících, například Echo24.cz měla nabídku už s poloviční taxou. Zatím „film“ ale nikdo nezveřejnil a ani se k jeho koupi nehlásí.

Schapiro, Brady i Kováč

Byl to právě Forejt, kdo například špatně informoval prezidenta ohledně účasti amerického velvyslance na oslavách 28. října. Podle informací Blesk.cz se o konec Forejtova angažmá na Hradě zajímá i bývalý prezident Václav Klaus, mluvčí jeho institutu Petr Macinka to nicméně nemohl potvrdit. Klaus je pracovně v USA.

Pozdní přílet na pohřeb bývalého slovenského prezidenta Michala Kováče, pochybnosti kolem vyznamenání Jiřího Bradyho nebo naposledy velký přešlap v podobě špatných informací o účasti Andrewa Schapira ve Vladislavském sále. I kvůli těmto ostudám zřejmě ve funkci vrchního hradního protokoláře končí Jindřich Forejt.

„Forejtova kancelář je zapečetěna od pátku. Už je vybraný i člověk, který ho má nahradit,“ řekl zdroj Blesku. Podle deníku Neovlivní má hradní mluvčí Jiří Ovčáček oznámit změnu tento týden. Jindřich Forejt je nyní nemocný, leží doma,“ vysvětlil deníku jeden ze zdrojů. „Změny se komentují v okamžiku, kdy k nim reálně dochází,“ napsal Ovčáček pro Blesk.cz v SMS zprávě. Výměnu Forejta tak nevyvrátil.

Fotografii zapečtěné kanceláře Jindřicha Forejta zveřejnil v pondělí na Twitteru reportér Seznam Zpráv Václav Dolejší. Při snaze dovolat se protokoláři na mobil se ozve jen, že volaný účastník hovor nepřijímá.

Zda protokolář na Pražském hradě úplně skončí, není jasné, je možné, že si ho prezident Zeman v okruhu svých spolupracovníků ponechá na jiném postu. „Už je rozhodnuto, ve funkci šéfa protokolu skončil. Nyní se pro něj hledá nové uplatnění, je možné, že prezident si jej na Hradě ponechá,“ uvedl pro Neovlivní vysoce důvěryhodný zdroj blízký Hradu. „V pátek už byla Forejtova kancelář zapečetěna,“ dodal.

Klausův mluvčí: Forejtův odchod pocítíme všichni

„Jestli pana Forejta z Hradu někdo vyštve, tak Kancelář prezidenta republiky přichází o naprosto nejschopnějšího pracovníka. Jestli se to stane, všichni velmi brzy pocítíme, že bude chybět,“ uvedl pro Blesk.cz mluvčí Institutu Václava Klause Petr Macinka. Forejtův odchod ale blíže komentovat nechtěl. „Vůbec nic o tom nevíme. Pan prezident je v USA,“ uvedl na Klausovu adresu.

Jindřich Forejt řídil protokol nejen za Miloše Zemana, ale právě i za Václava Klause. Oba se stýkají stále několikrát ročně. Například na oslavách 28. října na Hradě, které Forejt zajišťuje a Klaus je na nich z titulu funkce bývalé hlavy státu. Hradní protokolář přijel za Klausem na Hanspaulku také na oslavu jeho narozenin, kde byl i se Zemanem. A nebylo by překvapením, kdyby Forejt po vyhazovu z Hradu zakotvil právě u Klause.

Mohl by i k Zaorálkovi. S citelně nižší výplatou

V případě, že by se informace o jeho konci na Hradě potvrdily, mohl by Forejt teoreticky požádat i o pozici na ministerstvu zahraničí. Tam pro něj byla před rokem a půl vytvořena pozice, aby se mohl stát velvyslancem ve Vatikánu – ještě než se změnily formality související se služebním zákonem, musel být zaměstnancem státní správy, což se prezidentské kanceláře netýká.

„Skutečně Jindřich Forejt u nás je veden v evidenci zaměstnanců. Má v tuto chvíli takzvané služební neplacené volno, což využívá řada dalších zaměstnanců, kteří jsou zároveň jinde, ale umožňuje jim to návrat na ministerstvo zahraničí a dostanou takovou pozici, která jim náleží dle jejich vzdělání,“ řekla Blesk.cz mluvčí ministerstva Michaela Lagronová.

Vzhledem k tomu, že má ale Forejt dokončené jen středoškolské vzdělání, má na resortu přidělenou jen asistentskou pozici. Týkala by se ho tak devátá platová třída a základní plat 15 650 korun měsíčně. Jako ředitel protokolu si v letech 2013 a 2014 dle zveřejněného přehledu vydělal přes 2 miliony korun. V jednoduchém přepočtu na měsíc jde o 92 tisíc korun měsíčně.

Kdo na Forejtovo místo? Možná expřítel prezidentovy dcery

Jeho místo by mohl zaujmout některý z jeho podřízených, například Vladimír Kruliš, který obstarává Zemanovy cesty po krajích. Kruliš vedl do podzimních voleb ve Zlínském kraji Stranu práv občanů (bývalé Zemanovce). Před několika lety také přiznal vztah s prezidentovou dcerou Kateřinou, trval ale jen několik měsíců.

Druhou variantou za Forejta by mohl být také Tomáš Šebesta, který se neobjevuje po prezidentově boku příliš často. Občas plní funkci protokoláře během zahraničních návštěv.

Forejtova pozice byla přitom donedávna neotřesitelná, a to i přesto, že se s ním neshodli ani kancléř Vratislav Mynář, ani hradní „šedá eminence“, prezidentův poradce Martin Nejedlý. Oproti zvyklostem byla Forejtovi předem oficiálně slíbena pozice ambasadora ve Vatikánu. V posledních týdnech ale toto angažmá podle informací Blesku padlo.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sazkar ( 6. prosince 2016 13:12 )

Vydělávejte peníze pomocí kursového sázení. Možnost výdělku 10 000,- Kč i více. Stačí kliknout na naši stránku a podívat se. Informace jsou zde: http://vydelecnetipy.wbs.cz/

ctenar ( 5. prosince 2016 21:38 )

Forejte, poděkujte Hermanovi, on vykecal, že se za Vás přimlouval ve Vatikánu... Herman je š.m.ë.j.d. a moc mluví...

montevideo ( 5. prosince 2016 21:04 )

A taky dobže zuží !

montevideo ( 5. prosince 2016 20:52 )

Zlé jazyky tvrdí, že zdenekk žužlá dobže. Protože nemá žuby !

sensadrak ( 5. prosince 2016 20:00 )

Spíš špatně vyžužžlal

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa