Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Sledovali jsme živě start EET: Hospodští volali o pomoc kvůli překlepům i certifikátům

Video se připravuje ...
Autor: dv - 
1. prosince 2016
13:36

Blesk.cz vysílal první hodiny ostrého startu EET v přímém přenosu z kavárny Click coffee na pražském Smíchově. Pokladna i odezva účtenek fungovala jak měla, oproti době "před EET" obsluha evidovala zdržení několik vteřin. Podnikatelé ale linku pomoci eKasy, jednoho z největších poskytovatelů zařízení pro EET, volali o pomoc i radu. Třeba kvůli překlepům. Podívejte se na výběr reportáží k EET.

Je 8:45 a redaktorka Blesku Michaela Bezvodová si dává kávu v kavárně na Smíchově. Vše proběhlo hladce. Bez zdržení.

Video První káva s EET: Redaktorka Blesku vyzkoušela ostrý provoz - Lukáš Červený, Michaela Bezvodová, David Vaníček
Video se připravuje ...

 

9:00 Některým zákazníkům je EET ukradené, jiní jsou zvědaví, co bude jinak. Změn pro zákazníky není mhono, pro podnikatele řada. Podívejte se, jak vypadá nová účtenka podle pravidel elektronické evidence tržeb.

Video Start Babišovy EET: Takhle vypadá účtenka a nová pokladna 
Video se připravuje ...

10:00 Do kavárny Neustadt na pražském Karlově náměstí přichází ministr financí Andrej Babiš z Hnutí ANO, otec EET. Vysvětloval tam, že nemá spadeno jen drobné podnikatele.

Video Babiš o EET: Honíme všechny, necílíme na malé podnikatele - Blesk - Jaroslav Šimáček
Video se připravuje ...

10:05 Mluvčí eKasy v přenosu Blesku vyjmenovává, s jakými dotazy se lidé nejčastěji obracejí na call centra pokladního systému. Velmi často dělají podnikatelé chyby sami, když třeba udělají překlep v IČO nebo DIČ a nebo stáhnou špatný certifikát od Daňové správy. Poslechněte si celý rozhovor:

Video Premiéra EET v Česku: Podnikatele zdržují překlepy a instalace certifikátů - Michal Sedlický, Lukáš Červený, David Vaníček
Video se připravuje ...

10:30 Se Andrej Babiš přesunul do Café Café a připomněl tam, že i malé děti, kterým rozdal pokladničky už ví, že účtenka se má dostávat.

Elektronické pokladny toho umí i víc, než jen reportovat Daňové správě údaje o nákupu. Podívejte se na video, které představuje její funkci.

Video Nové EET pokladny: Umí i „trknout“ obsluhu, když ignoruje hosta - Michal Sedlický, Lukáš Červený, David Vaníček
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa