Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hašek po debaklu prý chystá návrat do Sněmovny. Sobotka: To jsme neřešili

Autor: val - 
18. října 2016
09:25

Dosluhující jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) se údajně nehodlá smířit s postem řadového zastupitele kraje a hlavně ztrátou hejtmanského platu. Podle informací Mladé fronty Dnes by se chtěl příští rok vrátit do Poslanecké sněmovny. List tvrdí, že o tom Hašek jednal už i s premiérem Sobotkou, předseda vlády to ale pro Blesk.cz odmítl. A odmítavě se vyjádřil i sám Hašek.

Podle deníku začal Hašek už dva dny po volbách plánovat svůj návrat do vysoké politiky. Ještě minulý týden se měl setkat s předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou, kterému prý výměnou za místo na kandidátce slíbil, že nebude bránit vzniku koalice ANO a ČSSD na jižní Moravě.

Hašek tyto informace nepotvrdil. „Sněmovnu neřeším, to bude věc ČSSD, jak bude chtít sestavit kandidátku pro příští rok,“ prohlásil opatrně. Přitom o jménech na kandidátkách se má v jednotlivých buňkách rozhodovat do konce roku. Hašek chce podle deníku zamířit do Znojma, kde se tomu ale měli vzepřít spolustraníci.

Sobotka dohodu odmítá

Dohodu s Haškem popírá i premiér Bohuslav Sobotka. „Nic takového jsem s Michalem Haškem neřešil,“ uvedl pro Blesk.cz.

Někdejší šéf poslanců ČSSD minulý víkend po dvou funkčních obdobích propadl v krajských volbách a hejtmanské křeslo v následujících týdnech opustí. Přitom právě kvůli funkci hejtmana na jaře 2014 ze sněmovny odešel – po dlouhém přetahování o funkce, kdy premiér Sobotka naléhal na hejtmany-poslance, aby se rozhodli jen pro jednu funkci. 

Vedle Haška na jižní Moravě padl také jeho spojenec a další matador ČSSD – místopředseda Senátu Zdeněk Škromach, který v Hodoníně neobhájil mandát pro horní komoru.

Podívejte se na vystoupení Michala Haška v předvolební debatě Blesku:

Video  Hejtman Hašek o lhaní a své falešné mluvčí, kterou prošetří protikorupční policie.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Krajské a senátní volby 2016 na Blesk.cz zde >>>

alusinek ( 18. října 2016 16:19 )

Hašek by si měl jít vyzkoušet jaké je to makat rukama,možná že by změnil názory.Zvykl si na statisícové příjmy,veškeré výhody a to by se mu jistě nelíbilo.Bohužel ono se pro něj nějaké dobře placené místečko najde,možná že se budeme ještě divit.

ivoadler ( 18. října 2016 13:09 )

Hašek je vych canej demagog. Nemám ho rád. To se ví, že příspěvek krajského zastupitele není platem hejtmana a on si tak zvykl. Nejen kvůli platu, ale i důležitosti. A najednou je po ptákách. Zkušenosti ukazují, že k ČSSD musí člověk přistupovat velmi diferencovaně.

karcsil ( 18. října 2016 13:00 )

Šašek tak akurát do ***e,tam te už čekaj!!!!!!!!!!!!

kupredu-leva ( 18. října 2016 12:15 )

My zloději stojíme pevně za svým soudruhem Zemanem a vždy volíme ČSSD, protože ta jediná drží nad námi, zloději, ochrannou ruku. Čest práci!

1pravda1 ( 18. října 2016 11:28 )

Spíše si myslím, že mu Zeman najde už nějakou tu poradenskou prácičku na Hradě. Dostane 600 tisíc odstupného ze Senátu, nevím proč, když je to volená funkce na 6 let, tak proč odstupné.... když ho voliči už prostě nezvolili.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa