Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

„Černé ho*no se prochází po Hradě,“ píše poslankyně. Kopírovala jsem, hájí se

Autor: tmp - 
31. srpna 2016
19:44

Velké černé ho*no se prochází po sídle prezidenta a Arab kupující si korunovační klenoty. I o tom byl středeční status poslankyně Jany Lorencové (ANO). Poslankyně sdílela text, o kterém se domnívala, že ho psal publicista Ondřej Neff. Na dotaz Blesk.cz, zda si ověřovala jeho původ, odpověděla, že na to „nemá čas“.  Většina textu skutečně pochází z pera publicisty a kritizuje rozhodnutí soudu o tom, že vyvěšení obřích červených trenek nad Pražským hradem skupiny Ztohoven není trestným činem. S kritikou souhlasí i poslankyně.

Asistentka poslankyně nejdříve Lorencovou bránila. Když od redaktora Blesk.cz slyšela, co její šéfka sdílela, domnívala se, že byl účet nabouraný hackerem. „Paní poslankyni někdo před dvěma dny ukradl kabelku. Máme i protokol od policie,“ řekla Blesk.cz asistentka Yvona Legierská. Jenže nabourání účtu hackerem posléze odmítla sama poslankyně.

„To je článek Odřeje Neffa,“ domnívala se Lorencová. A skutečně, druhá část jejího statusu byla článkem publicisty, nicméně první, o dost vulgárnější část psaná velkými písmeny, z pera Neffa není.

Když se veliké černé ho*no může procházet po sídle presidenta, asi není problém, aby si Arab s kufrem plným dolarů odnesl například korunovační klenoty,“ píše například poslankyně ve statusu.

„Jenom jsem to překopírovala,“ přiznala poslankyně. Zkopírováním článku prý chtěla vyjádřit naprostý souhlas s obsahem článku. Souhlasí tedy i se zřejmým rasismem a xenofobií obsaženými hned v úvodu textu?

„S rozhodnutím soudkyně se nemůžu nikdy v životě ztotožnit,“ vysvětlila následně Lorencová, podle které soud v kauze vyvěšení červených trenek nad Hradem rozhodl špatně.

„Soudkyně posvětila pohrdání státností“

„To není o tom, kdo je zrovna na Hradě, to je o symbolu naší státnosti. To je něco tak neuvěřitelného, takové pohrdání vyjádřené soudem. Kašlu na to, co udělali, to není na mně, abych to posuzovala, ale pohrdání symbolem naší státnosti, které posvětila soudkyně, která vynesla rozsudek, to mě uráží jakožto občana naší země,“ rozohnila se.

Když Blesk.cz zajímalo, jak komentuje první část textu, kterou zřejmě publicista nepsal, začala se bránit. „Nebudu vytrhovat z kontextu věci, které jsem nenapsala. Obsahově ten článek, co napsal Neff, tak já s ním souhlasím. Já bych to napsala jinak, ale obsahově se s tím ztotožňuji,“ dodala.

Na kontrolu zdrojů, které na svém profilu sdílí, prý němá čas. „Když máte na svém soukromém Facebooku něco překopírované, tak zkoumáte, jestli ten, kdo je uvedený jako autor, je opravdu autorem?“ ptala se poslankyně. „To je můj soukromý Facebook,“ trvala si na svém. To, že je vidět veřejně, a vidí ho tedy všichni občané, kteří si budou vyhledávat její jméno, poslankyni nezajímalo. „Na oficiálních stránkách ten článek není,“ uzavřela.



Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa