Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Projednejte uprchlíky, tlačí Zeman na poslance a senátory

Autor: ČTK, val - 
2. srpna 2016
12:05

Prezident Miloš Zeman chce po parlamentu, aby projednal otázku přijímání migrantů v České republice. Sdělil to v úterý jeho mluvčí Jiří Ovčáček na tiskové konferenci. 

„Podle názoru pana prezidenta by se k věci měli vyjádřit poslanci a senátoři. Jakékoliv přijetí migrantů by podle názoru pana prezidenta mělo být projednáno v Parlamentu České republiky,“ informoval v úterý Ovčáček. 

Zeman je známý svým kritickým postojem k evropské migrační politice. Ovčáček v úterý zopakoval, že nesouhlasí s jakýmkoli přijímáním uprchlíků. „Pan prezident nesouhlasí s jakýmkoli přijímáním migrantů na českém území. Naše země si prostě nemůže dovolit riskovat teroristické útoky,“ tlumočil Ovčáček Zemanův názor. 

Podobně se v posledních dnech vyjadřuje i vicepremiér Andrej Babiš (ANO). 

Ostatně ministr financí se dočkal od prezidenta „vysokého ocenění” za přebytek státního rozpočtu, který nyní činí 75 miliard korun. „Pan prezident považuje tento výsledek za důvod, abychom se odpoutali od smutých dob Kalouskova neumětelství. Na základě tohoto výsledku pan prezident považuje Andreje Babiše za nejúspěšnějšího člena současné koaliční vlády,“ řekl mluvčí. 

Zeman se podle něj zúčastní jednání vlády, až se bude projednávat návrh rozpočtu na příští rok. Výsledky Babišova hospodaření mají ostatní ministři brát jako vzkaz, „že by neměli stát s nataženýma rukama, což dokáže každý. Měli by úsporně hospodařit se svěřenými prostředky a hledat mezery ve svých resortech.“

Podívejte se, co řekl prezident k uprchlické krizi v aktuálním dílu pořadu S prezidentem v Lánech: 

Video  Zeman o uprchlické krizi  - redakce Blesk
Video se připravuje ...

 


dzery ( 3. srpna 2016 10:11 )

Ignoruj senilního dědka.

aIena666 ( 2. srpna 2016 19:13 )

Zeman je se svojí vládou nespokojený, jmenoval ji a může odvolávat! Bojí se????????? Místo kopanců je omotává a doplácí na to. To mě velmi mrzí.

aIena666 ( 2. srpna 2016 19:10 )

U všech dostupných článků se denně chová jako nemehlo bez názoru k tématu. Chodí se jen hádat, tupeček. Zeman by ho hnal, hlupáky obrannáře nepotřebuje.

aIena666 ( 2. srpna 2016 18:50 )

Krakonos mohu Tě požádat? Nekaz mému prezidentovi image svým věčným žvaněním bez názoru k věci.

strychnin ( 2. srpna 2016 18:34 )

Zeman řekl že uprchlíky má řešit parlament . Parlament nemá k tomuto úkonu mandát aby rozhodoval o kriminálních činech narušitelů hranic ČR....o nezákonném překročení výsostných hranic ČR mají rozhodovat soudy třeba i vojenské a tyto osoby okamžitě deportovat zpět nebo zavřít do kriminálu! Já nevím proč Zeman tak plácá, je to neznalost nebo jak píšeš populismus.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa