Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Topolánek o třech českých prezidentech: Promile, Freud a křepčení na hrobě

  • Autor: map - 
    19. 5. 2016
    06:14

    Mnohem víc místa věnoval expremiér Mirek Topolánek (59) ve své knize Hlavně se neposrat exprezidentu Václavu Klausovi (74) než Václavu Havlovi (†75). Není divu – jejich vztah od začátku určila esemeska, kterou zachytil Blesk na Klausově mobilu ihned po zvolení Topolánka do čela ODS: Prázdný a falešný Topol… Autor knihy ale nezapomněl ani na Zemana.

  • 1.O Klausovi: Teplárenství mě taky baví...

    • Tak falešný a tak prázdný... Nicméně vítězný. Tehdy. A dnes taky rozvedený, znovu ženatý, rozmnožený a zmožený. Vůbec jsem toho 15. 12. 2002 netušil, do čeho jdu. Bez týmu, bez pretoriánské gardy, s morálně rozloženou partají, s novými krajskými velkoknížectvími, s pátou kolonou uvnitř a s nespokojeným Klausem v zádech. Prezidentské volby před sebou a v ruce karty na složení. Aspoň jeden žolík by se hodil. Byl jsem okamžitě na ručník v ringu. Starosti si ale dělám, až přijdou, pak si je nedělám zbytečně!
    • Vzpomínám si, jak »poslanec « Klaus přišel do kanceláře místopředsedy Senátu a předsedy ODS před první prezidentskou volbou. Pro oba dost trapná situace. Překonával rozpaky, vyhlédl z okna do Valdštejnské zahrady a sala terreny a říká s typickou intonací: „Mirku, vy tu ale máte krásný výhled.“ Otáčím se k němu a tvrdým ostravským přízvukem replikuji: „Kancelařu mam dobru, robota ně bavy.“ Nesměje se, zvedá oči. Krátký pocit vítězství mě okamžitě přechází. Proč jsme proboha k sobě nikdy nenašli cestu? Proč jsem si na to vzpomněl? Asociace. Teplárenství mě taky baví…
    • Klausovi lidi z Hradu, Bémovci a Tlustý gang mi nevěřili, protože nechápali, jak mohu někoho, kdo mě permanentně poškozoval, volit znovu. Vše charakterizuje moje tehdejší roztomilá konverzace: „Jak můžeš Klause volit znovu, po tom všem?“ „To je jednoduché. Nezvolíme-li jej, končíme zítra. Zvolíme-li jej, tak dostaneme rok.“ „Jak to myslíš – rok?“ „Za rok nám to shodí!“... Nejsem prognostik jako Miloš, spletl jsem se o tři týdny...
    • Všichni prezidentovi muži (Hájek a Jakl – pozn. red.). Za 10 let nádherného, nezaslouženého života s Klausem na Hradě mě chtěli hladit do úplného vyhlazení. Nenáviděli toho, kdo jim nejvíce pomohl, a toho, komu nejvíce ublížili. Freude, Freude, Freude, vždycky na tě dojde.

    Za 10 let nádherného, nezaslouženého života s Klausem na Hradě mě chtěli hladit do úplného vyhlazení. Za 10 let nádherného, nezaslouženého života s Klausem na Hradě mě chtěli hladit do úplného vyhlazení. | archiv Blesku

  • 2.O Zemanovi: Bez ohledu na promile

    • Nikdy bych nevěřil, že může vzniknout tak bizarní tandem ZemanBabiš. Znám je oba dobře. Miloše jsem si vážil proto, že nebyl hloupý, byl konzistentní a bez ohledu na promile byl schopen, na rozdíl od většiny ostatních, začít a srozumitelně ukončit složité souvětí, respektovat shodu podmětu s přísudkem a dokázal brilantně urazit ty, co si to zasloužili. Andreje jsem si vážil pro jeho pracovitost, cílevědomost a tah na branku. Jejich pragmatické spojení je neúspěšným genetickým experimentem. Nepojmenoval jsem totiž jejich negativa. Spojením se znásobila. Nevím, kdo koho využívá, ale Andrej je v tom fakt dobrý. Použít, zahodit. Milošku, dej si bacha!

    Miloše jsem si vážil proto, že nebyl hloupý, byl konzistentní a bez ohledu na promile byl schopen, na rozdíl od většiny ostatních, začít a srozumitelně ukončit složité souvětí, píše bývalý premiér o současném prezidentovi. Miloše jsem si vážil proto, že nebyl hloupý, byl konzistentní a bez ohledu na promile byl schopen, na rozdíl od většiny ostatních, začít a srozumitelně ukončit složité souvětí, píše bývalý premiér o současném prezidentovi. | archiv Blesku

  • 3.O Havlovi: Křepčí na jeho hrobě

    • Václavu Havlovi lze vyčítat spoustu věcí. Samet, nohsledy, odmítání standardní politiky, řadu omylů. Přesto jsem ho měl rád. Cítili jsme k sobě ostýchavý respekt.
    • Daleko smutnější je dnes,že jen co Václav Havel zemřel, vylezli všichni ti ukrytí bolševici a estébáci z nor a začali rozjařeně křepčit na jeho hrobě. Odešla poslední velká morální autorita, do arény byli vypuštěni lvi. Všechno je dovoleno! Jsme zpět! Začala Velká protikorupční revoluce...

      K Havlovi prý Topolánek cítil ostýchavý respekt. K Havlovi prý Topolánek cítil ostýchavý respekt. | archiv Blesku

    Všechny ukázky pocházejí z knihy:Mirek Topolánek: Hlavně se neposrat

salto ( 20. května 2016 11:32 )

A lidi mu plácali a plácali a plácali...

salto ( 20. května 2016 11:30 )

Dalík?

schelly ( 19. května 2016 22:50 )

Tenhleten Tupolánek vždycky vypadal jako buran, kterému čouhá sláma z bot a tak se i choval. Vždycky si vzpomenu na babičku, která říkávala, že z hovna bič nejvíc práská.

aaobcanka ( 19. května 2016 17:42 )

V Praze je to tak prolezlé korupcí, že si to vesničan neumí představit ani v nejhorším snu ! Zavřít všechny tuneláře a vyhodit i některé pražské OS (obvodní soudce), OSZ (obv.st.zástupce) a většinu policistů ! Je to tzv. policejně-justiční mafie, údajná svoloč typu : Klaus, Rittig, Janoušek, Bém, st. zástupci Rampula s Grygárkem, Topolánek s Dalíkem, Langer, Vesecká s Kučerou, Alexandr Novák, bývalí poslanci ODS Marek Šnajdr, Ivan Fuksa a Petr Tluchoř, Aleš Řebíček,(http://zpravy.idnes.cz/politik-ktery-je-poradne-za-vodou-ales-rebicek-f4r-/zpr_archiv.as px?c=A100720_125133_kavarna_chu), Kalousek, Nečas s madam kantýnskou Nagy atd. I na policii a ministerstvech se min. 1/3 lidí doslova válí za naše daně ! Lidi z ostatních měst a vesnic, je vám jedno, že dřete jako koně a živíte pražské narcistické mafiánské parazity a tuneláře ? Krůtí brko, najděme svého vůdce, pořádného zemědělce s velkými vidlemi, nezbytnou podmínkou je silnou, vzdělanou, slovně obratnou, tvrdou, ráznou, urostlou, nekompromisní osobnost s partou stejně psychicky i fyzicky zdatných přátel vč. min. 3 právníků, a utíkejme na samolibé, dravé, agresivní, asertivní, panovačné, intrikánské, mstivé, nenávistné a nás všechny tunelující a přes média s občany manipulující Pražáky ! Vymrskat zkorumpované a nadbytečné (těch jsou mraky!) pracovníky na OS, OSZ, PČR, ministerstvech aj. úřadech !

vhs22 ( 19. května 2016 14:51 )

Zdejší soudruzi jsou tak konsternování absencí Jakeše, Husáka, Leonida, že zde nalézají jakési mauzoleum kde spolu rezonují na rudé vlně, doplňují se a mají pocit sounáležitosti jako na schůzi strany.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa