Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Škromacha nadchl „sněžínkový den“, Peake ukázala rodinu, Okamura pudla

Autor: simao, kol - 
1. ledna 2016
17:55

Jak na Nový rok, tak po celý rok. Ani na 1. ledna politici nezahálí a na sociálních sítích se dělí o své silvestrovské a sváteční dojmy. Zatímco Zdeněk Škromach slavil s rodinou narozeniny a ráno ho nadchl pohled na sníh, Tomio Okamura vyrazil také na Moravu. Pochlubil se fotkou s pudlem a neodpustil si rýpnutí do uprchlíků. Své postřehy přidali i další politici.

„Silvestr jsem strávil v kruhu rodiny oslavou mých narozenin a hlídáním vnoučka Ondry,“ prozradil Blesk.cz senátor Zdeněk Škromach (ČSSD). V poslední den roku 2015 slavil své 59. narozeniny. Selfie od bazénku však tentokrát chybělo. Vystřídalo ho však zimní „rozněžnění“.

Zdeňka Škromacha 1. ledna 2016 zaujal nádherný "sněžínkový" den. Zdeňka Škromacha 1. ledna 2016 zaujal nádherný "sněžínkový" den. | Facebook

„Nádherné probuzení do bílého sněžínkového Nového roku 2016. Moc děkuji za všechna ta krásná a milá přáníčka k mým narozeninám a taky do nového roku 2016. Hezký první den v tomto roce,“ napsal vášnivý amatérský fotograf k pohledu z okna na zasněženou okolní krajinu. Kromě toho se pochlubil dortem, který dostal od gratulantů. Posledním s číslem 5 na začátku, na konci roku 2016 oslaví Škromach kulaté šedesátiny.

Zdeněk Škromach se pochlubil dortem, který dostal k 59. narozeninám. A na konci roku 2016 šedesátka... Zdeněk Škromach se pochlubil dortem, který dostal k 59. narozeninám. A na konci roku 2016 šedesátka... | Facebook

„Přeji všem hezký poslední den roku. Já ho trávím u nás na Moravě,“ napsal na Silvestra Tomio Okamura (Svoboda a přímá demokracie) na svém profilu na Facebooku. „Silvestrovský večer jsem trávil společně s přítelkyní u ní doma na Zlínsku. Byli jsme na procházce se psem, zaběhat si a zacvičit. Pak jsme si povídali,“ vzkázal Blesk.cz na Nový rok Okamura.

Když se 1. ledna Okamura probudil, nahrál vzkaz i pro své fanoušky na sociální síti. Popřál všem slušným lidem krásný rok 2016 a dodal: „Popravdě přeji i těm méně slušným - přeji jim hodně štěstí a síly k tomu, aby se stali slušnými.“ A poté již navázal na svou tradiční protiimigrační písničku, při které varoval před „neschopností českých a bruselských elit“, „řízenou přistěhovaleckou vlnou“, „miliony muslimských kolonizátorů“ a „islamistickými žoldáky“.

Silvestrovský pozdrav: Tomio Okamura s pudlem Silvestrovský pozdrav: Tomio Okamura s pudlem | Facebook

„Jak na Nový, tak po celý! Proto jsem si nemohla dopřát nic jiného než jít si zaběhat. Bylo to sice mrazivé, ale parádní, tak prožijte krásný začátek nového roku i vy,“ vzkázala na Nový rok sportující poslankyně a místopředsedkyně TOP 09 Markéta Adamová.

Sportem ku zdraví i v roce 2016: Poslankyně Adamová (TOP 09) vyrazila běhat Sportem ku zdraví i v roce 2016: Poslankyně Adamová (TOP 09) vyrazila běhat | Facebook

Po delší odmlce na sociálních sítích se ozvala i někdejší ministryně obrany Karolína Peake. Pochlubila se fotkou se syny a manželem Charlesem na silvestrovské procházce. „Ať se nám všem v roce 2016 v naší zemi dobře žije,“ vzkázala.

Karolína Peake se na čas odmlčela, na Silvestra 2015 se však ozvala. S fotkou z procházky se svou rodinou. Karolína Peake se na čas odmlčela, na Silvestra 2015 se však ozvala. S fotkou z procházky se svou rodinou. | Facebook

Natočit videovzkaz na Nový rok stihl ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL), který zaujal svými „Hovory z lánů“. „Milí přátelé, mnozí jsme toho v posledních hodinách mnoho nenaspali, ale ne každá noc je silvestrovská,“ začal otevřeně, aby se následně svěřil s tím, v co všechno věří. Mj. i v to, „že strach není dobrý rádce, i když ho zaléváte Konvičkou“ a „že stát není firma“ s narážkou na vicepremiéra Andreje Babiše.

Hovory z lánu 2016

Věřím, že tradice nejsou přežité. Proto mi dovolte pronést pár novoročních slov.

Zveřejnil(a) Marian Jurečka dne 1. leden 2016

Europoslankyně Martina Dlabajová (ANO) zvolila jinou odlehčenou formu prezentace. Komiks „Martina a její jízda", kde shrnula mj. to, že za rok 2015 „vypila 1095 káv bez cukru“, „na parlamentních chodbách prochodila už troje lodičky“, „zdokonalila se v balení kufru ze tří hodin na třicet minut“ a „podala si ruku s tisícovkou různých lidí“.

Na Silvestra má být pěkně veselo. Přichází čas na můj první komiks s názvem Martina a její jízda 2015.

Zveřejnil(a) Martina Dlabajová dne 31. prosinec 2015

cotonice ( 2. ledna 2016 13:44 )

Když už musíte žvanit i o svátcích takové blbosti tak za 1. těch politických exotů máme dost za celý rok a je nám srdečně jedno , co kde plácají, za 2. Okamura nemá pudla ,ale bišonka!

funebrak ( 2. ledna 2016 13:33 )

Zdenánek Škromachů bude stavět huhulála! Geniální dítě.

...... ( 1. ledna 2016 22:18 )

 Ten šikmookej kripl se se svým psíkem pomazlí a pak ho sežere

nika70 ( 1. ledna 2016 22:10 )

 Okamura má bišonka, ne pudla. Vidím, že jste odborníci na plemena psů

vladimir1950 ( 1. ledna 2016 19:04 )

Překvapil mne Jurečka svými výroky, měl jsem ho za soudnějšího. Bohužel jsem asi zapomněl, že je černo***.ík. Od určitého okamžik, když tak zaníceně mluvil o tom, jak máme vítat imigranty, se mi hnusí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa