Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sobotka: Pokud ví Zeman o hrozícím terorismu, ať se obrátí na policii

  • Autor: Václav Lang - 
    8. 12. 2015
    15:50

    Varování prezidenta Miloše Zemana před terorismem hrozícím v České republice považují politici za zbytečné šíření strachu. Bezpečnostní služby podle nich ujišťují, že takový útok Česku bezprostředně nehrozí. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) pro Blesk.cz řekl, že pokud Zeman má takové informace, měl by se s nimi obrátit na policii. 

  • 1.Sobotka (ČSSD): Ať prezident kontaktuje policii

    „Pokud má prezident Zeman takovéto poznatky, tak by se měl pravděpodobně obrátit na policii nebo tajnou službu,“ řekl pro Blesk.cz Bohuslav Sobotka. 

    Premiér Bohuslav Sobotka na pondělní klimatické konferenci OSN v Paříži Premiér Bohuslav Sobotka na pondělní klimatické konferenci OSN v Paříži | Reuters/Christian Hartmann

  • 2.Bělobrádek (KDU-ČSL): Nic takového dodnes nevím

    Já o tomhle informace nemám. Dneska máme bezpečnostní radu, třeba se o něčem takovém dozvíme, ale do dnešního dne jsem žádnou takovou zprávu neměl,“ reagoval pro Blesk.cz vicepremiér Pavel Bělobrádek. 

     

    „Prezident republiky není za své činy odpovědný, takže zde ani právně v tomhle směru nehrozí poplašná zpráva, ale uvidíme, třeba se ty informace ukážou jako závažné, ale já takové informace nemám,“ dodal.

    Předseda KDU-ČSL a vicepremiér Pavel Bělobrádek Předseda KDU-ČSL a vicepremiér Pavel Bělobrádek | Foto: Ladislav Křivan
      

  • 3.Němcová (ODS): Prezident znejisťuje občany

    „Každý si je vědom, že dnešní Evropa je zranitelná a útok teroristů může nastat na jakémkoli místě, viděli jsme to v Paříži, a zrovna tak to může být jakékoli jiné místo v Evropě. Ale považuji za nešťastné, když pan prezident Zeman, který disponuje všemi zprávami od bezpečnostních složek, které – pokud si dobře pamatuji – nás ujišťovaly o tom, že bezprostřední nebezpečí České republice nehrozí, tak najednou prezident znejišťuje české občany tím, když jim tohle říká,“ uvedla pro Blesk.cz poslankyně Miroslava Němcová (ODS).

     

    V obecné rovině s tím počítat musíme, to je jedna věc, ale druhou věcí je, že prezident republiky a všichni vysocí ústavní činitelé by měli vystoupit teprve poté, kdy mají jasné informace, aby nevytvářeli paniku, ta opravdu ničemu nepřispívá,“ dodala. 

    Miroslava Němcová Miroslava Němcová | Blesk - Zbyněk Pecák
     

  • 4.Korte (TOP 09): Neodpovědné strašení lidí

    „Na žváky toho pána nereaguji. Opravdu to nekomentuji, já to ignoruji,“ řekl člen bezpečnostního výboru Daniel Korte (TOP 09).

     

    Nakonec ale prohlásil: „Je to velmi neodpovědné strašení lidí, protože od toho máme zpravodajské služby, a zpravodajské služby nás ujišťují, že bezprostřední hrozba nějakou dobu nehrozí.“

    Daniel Korte se trefoval do prezidenta Zemana. Daniel Korte se trefoval do prezidenta Zemana. | ČTK

  • 5.Chvojka (ČSSD): Prezident vyhrocuje emoce

    „Je to zbytečné strašení, které akorát nahrává lidem, kteří chtějí, aby se lidé báli a aby žili v nějaké panice. Myslím, že naše vláda a ministr vnitra mají situaci pod kontrolou, a přijde mi to od pana prezidenta jako zbytečné vyhrocování emocí, které nemá zapotřebí,“ řekl poslanec ústavně-právního výboru Jan Chvojka (ČSSD).

    Jan Chvojka (ČSSD), poslanec Jan Chvojka (ČSSD), poslanec | D. Kundrát, M. Hykl, Profifi media.cz, archiv

hudyhonza ( 23. března 2017 22:19 )

 jakpak by nevedel kdyz Sam to planuje.....upozornuje na Cr svim zajmem o terrorism a projevuje verejne nenavyst na terroristy.coz muze myt za nasledek ze si nas nekdy nejaka banda sebevrahu vsimne... A Sam nekde uverejnil ze se chysta velike vylidnovani......

Mahony666 ( 15. prosince 2015 11:56 )

- roku 1599 Turci společně s Tatary pronikli poprvé na Moravu. Zpustošili velkou část horních Uher a vnikli Hrozenkovským průsmykem na Valašsko. Poplenili území až po Uherský Brod, kde byli zastaveni moravskou vojenskou hotovostí, jež je zahnala a u Javorníka pobila. Turecká hrozba na čas pominula......Roku 1623 sedmihradský vévoda Gábor Bethlen s podporou Turků pronikl opět na Moravu, koncem října obklíčily jeho oddíly Hodonín a dostaly se až ke Znojmu, Brnu a Olomouci....Nejvíce škod napáchali Tataři v nížinách jihovýchodní Moravy. Veselí, Strážnice, Hodonín, Lanžhot i Podivín se změnili v trosky. Sedláci z Pouzdřan se postavili na odpor - Turci téměř všechny pobili a městečko vypálili. V Hustopečích padlo 200 lidí a další stovky včetně rychtáře a městské rady byly odvlečeny; polovina města lehla popelem. 5. září pronikli k Židlochovicím. Hradní posádka městys uhájila, avšak Pohořelice, Rajhrad a Měnín byli zpustošeny. STAČÍ KRÁVO?

vi3ol ( 9. prosince 2015 11:38 )

Jak se může obrátit na policii? To má prozradit, že nedostává zprávy jenom z BIS, jako Sobotka, ale i od FSB a KGB??..jo, ta pořád existuje, je jich tam plná duma, stejně jako tady sněmovna plná estébáků..liliputin řídí teroristické akce v Evropě, stejně jako za pomoci Asada posílá uprchlíky do EU??..hradní ožrala bude znát i přesné datum útoku..už i Pentagon uznal, že stejné kecy Trumpa, jako vede tenhle nesveprávný dement, představují ohrožení národní bezpečnosti!.. kdy to začnou politici vážně řešit??..

hejhej ( 9. prosince 2015 10:38 )

homolka08: Štvavá politika proti prezidentovi, protože říká svůj názor a nešaškuje EU a USA jako premiér a ostatní členové vlády.

aaobcanka ( 9. prosince 2015 10:22 )

Předseda Evropského parlamentu Martin Schulz:"Země, které odmítají přerozdělování uprchlíků, oslabují Evropskou unii.". Kvóty jsou prý potřeba, neboť jsou jediným mechanismem, jak se vypořádat s uprchlickou krizí. Ivana Ebuová, Brno a Zdeněk Bazoni, Sokolov Evropskou unii oslabují státy, které bez jakékoliv konzultace činí jednostranné svévolné kroky, tj. vyhlásí přijímání všech uprchlíků (Merkel), vedou válečné akce v cizině (např. Francie v Lybii) aj. Dále EU oslabují státy, které nedodržují závazky ohledně ostrahy vnějších hranic, především Schengenu. Rovněž EU oslabují úředníci EU, kteří si hrají na Bohy. A nyní, když tito darmojedi sklízí to, co zaseli a hrozí jim, že by mohli přijít o "bruselská koryta", tak začnou vykládat bajky o nacionalistech a populistech. ****************************** Nikým nevolení lidé, jako je např. předseda Evropského parlamentu Martin Schulz, nejsou snad placenými agenty USA, kteří mají za úkol rozvrátit a oslabit dříve ekonomicky silné státy Evropy a připravit tak nová odbytiště pro ekonomicky kolabující USA ? Viz zákazy ochrany hranic států uvnitř Schengenu a TTIP.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa