Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Volové, krim a akční typ. Z Ransdorfa si kvůli miliardám politici utahují

  • Autor: val - 
    4. 12. 2015
    20:40

    Málokdy jsou čeští politici uštěpační tak jako v případě zadrženého komunistického europoslance Miloslava Ransdorfa. Dokonce i nudní patroni ze sebe najednou chrlí sarkastické perly. Jiní hovoří o ostudě pro Českou republiku. Aby ne, vždyť Ransdorf zkoušel vybílit ze švýcarského konta 9,5 miliardy korun, jak píše aspoň slovenský Denník N.

  • 1.Svoboda (KDU-ČSL): Je to akční typ

    Ransdorfův lidovecký kolega z europarlamentu Pavel Svoboda si do komunisty rýpnul na Twitteru se slovy: „Jsem netušil, že je kolega Ransdorf takový akční typ.”

     

     

    Pak už ale vážnějším tónem dodal: „Zatčení Miloslava Ransdorfa ve Švýcarsku při pokusu o trestný čin považuji za mezinárodní ostudu naší země, s jakou zatím nenacházím srovnání. Budeme se za to červenat ještě několik let.“ 

    Eurovolby 2014: Lídra kandidátky KDU-ČSL přeskočila v preferenčních hlasech poslankyně Michaela Šojdrová Eurovolby 2014: Lídra kandidátky KDU-ČSL přeskočila v preferenčních hlasech poslankyně Michaela Šojdrová | Foto Blesk - Daniel Černovský

  • 2.Miroslav Poche (ČSSD)

    Ransdorfa nešetřil ani další jeho kolega z europarlamentu, Miroslav Poche z ČSSD. „Ne Krym, ale krim,“ pohrál si se slovy na Twitteru. Dal tak do souvislosti ruskou anexi poloostrova Krym, ke které se čeští komunisté včetně Ransdorfa stavěli vstříčně, a termín pro kriminál.

     

     

    Europoslanec Miroslav Poche Europoslanec Miroslav Poche | David Vaníček

  • 3.Jiří Pospíšil (za TOP 09)

    Také další europoslanec, Jiří Pospíšil (za TOP 09) v reakci prohlásil, že se jedná o ostudu pro Českou republiku. „Pokud se potvrdí daná informace, pak je to velká ostuda nejen pana Ransdorfa, ale bohužel i České republiky. Takováhle kauza totiž bude určitě mezinárodně propírána,“ řekl Blesku. 

     

    Exministr a europoslanec Jiří Pospíšil v Bruselu Exministr a europoslanec Jiří Pospíšil v Bruselu | Foto Blesk - Jaroslav Šimáček

  • 4.Petr Fiala (ODS)

    I jindy věcný šéf ODS Petr Fiala tentokrát sklouznul k sarkazmu. „Pan europoslanec Ransdorf je známý bojovník proti vládě peněz a imperialismu. Že by proti nim bojoval i účtem ve švýcarské bance? Pokud se informace potvrdí, je to hodně absurdní. U komunisty mě ale máloco překvapí,“ reagoval pro Blesk.cz.

     

    Předseda ODS Petr Fiala Předseda ODS Petr Fiala | Ladislav Křivan

  • 5.Marian Jurečka (KDU-ČSL)

    Ministr zemědělství a první místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka prohlásil, že Ransdorfovi komplici nebyli bílými koňmi, ale spíš voly. 

     

     

    Marian Jurečka Marian Jurečka | D. Malík, P. Novotný, M. Pekárek

mote ( 6. prosince 2015 10:01 )

Randsdorf je bl+ec. Pokud snád chtěl krást, proč to riskovat ve Švýcarsku, když v ČR to jako politik má beztrestně.

funebrak ( 5. prosince 2015 20:25 )

Ten Svoboda to je snad nejodpornější slizská držka politiky

henryj ( 5. prosince 2015 13:11 )

To je ale banda trotlů,najednou jsou všichni soudci a mudrcové,kdepak se schovává se svou troškou do mlýnice "ULTRA LUMP" KALOUSEK s uslintaným nohsledem Karlem???

gabreta ( 5. prosince 2015 01:02 )

No od Fialy kritika docela sedí, když dodnes straky nevysvětlily jejich Švýcarský konta! A černopr*delníci s jejich církevními restitucemi? Kde se v nich bere taková drzost na někoho vůbec ukazovat prstem!

borjar ( 5. prosince 2015 00:48 )

Nekecete, tolik eček by mu nevlezlo do šrajtofle .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa