Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Langer nemůže k počítači ani mobilu. K věcem z razie se nedostane ani policie

Ivan Langer (ODS) obviněn nebyl. Zato jeho přítel a podnikatel Ivan Kyselý je ve vazbě.
Ivan Langer (ODS) obviněn nebyl. Zato jeho přítel a podnikatel Ivan Kyselý je ve vazbě.  (Autor: Foto CNC - Jaroslav Legner)
Autor: zst - 
30. října 2015
11:59

Počítač, mobil a některé dokumenty, které detektivové zabavili při obří razii v Olomouci a Praze v bytě exministra vnitra Ivana Langera, leží zapečetěné v sídle advokátní komory. Věci totiž souvisí s Langerovou advokátní činností, nemůže k nim tedy ani člen ODS, ani vyšetřovatelé. Uvedl to deník Právo.

Počítač, mobil a část dokumentů odvezli z Langerova bytu pracovníci České advokátní komory. Mají totiž souviset s Langerovou praxí. Až ostravský soud rozhodne, co s nimi bude dál. Buď je vrátí exministru vnitra, nebo je k prostudování dostanou vyšetřovatelé.

„Samozřejmě jsme měli zájem i o nosiče dat v elektronické podobě, nicméně byla zajištěna celá řada také listinných důkazů, takže žádáme soud o nahrazení souhlasu jak o ty listinné, tak o důkazy v elektronické podobě,“ řekl k tomu Pavel Komár, náměstek olomouckého vrchního žalobce.

Podle příkazu k domovní prohlídce prý detektivy zajímají dokumenty spojené se solárními elektrárnami a podnikání kolem nich. Na začátku kauzy se často mluvilo o fotovoltaické elektrárně Ševětín na jihu Čech.

Vyšetřovatelé teď údajně také prověřují možné napojení celé kauzy na kontroverzního lobbistu Ivo Rittiga. V tzv. Olomoucké kauze zatím padla čtyři obvinění – ve vazbě je Langerův přítel, podnikatel Ivan Kyselý, a dva vysoce postavení policisté z olomouckého ředitelství. Na svobodě z obviněných zůstal pouze olomoucký hejtman Jiří Rozbořil (ČSSD). Langer obviněn do dnešního dne nebyl.

hejhej ( 31. října 2015 16:10 )

Langer, jako bývalý mistr vnitra přece dobře ví, jak probíhá vyšetřování. Jakýkoliv údiv je trapný.

vi3ol ( 30. října 2015 14:25 )

Není šance..ten má seznamy jako Bureš.. padl by celý systém korupce..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa